Vineri,
29.03.2024
Cer Senin
Acum
19°C

La masă la Jacob. Când crezi că fugi de turiști

La masă la Jacob. Când crezi că fugi de turiști

Fac parte din cei care caută ”un dram de liniște” la masă. Iar tihna asta nu se prea pupă în această perioadă a anului cu puhoiul de turiști care se bucură de cel mai frumos târg de Crăciun din țară, așa că am zis să caut acel loc izolat de cohortele de musafiri. Și dacă nici marginea orașului nu e un astfel de loc cu tihnă, care să mai fie, am zis alegând restaurantul Jacob Grill House, aflat de vizavi de Hilton.

Doar că la fel ca mine, duminică după-amiaza, ”au fugit de turiști” zeci de alți mușterii. Căci la ora după-amiezii la care am ajuns noi, cam 90% din mese erau pline la Jacob. Așa am ajuns pe terasa restaurantului, închisă de jur împrejur cu pereți de sticlă și peste care erau aruncate valuri-valuri de căldură, astfel încât nu era totdeauna o plăcere să te așezi la mesele aflate chiar sub țevile din care erau eliberate valurile.

De altfel, terasa nu e nici cel mai bun loc unde să vă așezați la o masă dacă vă e foame. ”Dacă intrați în restaurant, veți fi serviți mai repede”, o auzim pe ospătăriță spunându-le unor clienți atât de proaspeți, încât nu aveau nici meniul în față. Noi am zis că nu poate fi atât de rău și chiar dacă eram înfometați ne-am adus singuri la mese meniurile după vreo zece minute și ne-am pus pe studiat, mai întâi.

Evident, la Jacob nu te duci dacă ești vegetarian. Deși poți găsi câteva salate sau poți genera câteva combinații, la Jacob te duci dacă vrei platouri de câte 1,4 kg mix grill (vită, porc, pui, mici, cartofi, ciuperci și legume la grătar – 128 de lei), grătar de porc Boston (39 de lei), tot felul de burgeri (36 sau 38 de lei), tot felul de carne din vită Angus, dar și platouri cu vânat sau salate cu diferite cărnuri. Dacă mergeți la Jacob pentru a vă feri de costurile din centru, aflați că și aici prețurile sunt ușor peste medie, adică pe o supă (de ardei copt cu brânză de capră sau de vită cu legume) plătești 18 lei.

Cu toate avertismentele ospătăriței, timpul petrecut de la luarea comenzii până la tăierea dumicaților nu a fost unul de speriat. Adică, în 25 de minute ”pe ceas”, ceea ce am cerut unui coleg al ospătăriței aveam în față.

Cartofi copți cu brânză și legume la grătar Cartofi copți cu brânză și legume la grătar

Din meniul destul de amplu de la Jacob, am improvizat la cererea partenerilor de masă și o farfurie ”mai pentru vegetarieni”. Adică doar cu legume la grătar, alături de cartofi copți, dar cu ”blue cheese”. Grătar la care cel care a lucrat era un pic mai grăbit, din moment ce majoritatea legumelor ar mai fi suportat cel puțin câteva minute bune dogoarea cărbunilor încinși. Dovlecelul, spre exemplu, era chiar crud: noroc cu sosul de usturoi, care a făcut gustul mai potrivit pentru potolirea foamei.

Despre burger n-aș vrea să povestesc foarte mult. Unu la mână pentru că a fost adus la masă forțat (uneori, cu copii nu te pui dacă vor ceva) și, mai apoi, pentru că mi se pare un preparat supraevaluat. Dacă am în vedere că a fost mâncat cu totul și că n-am avut reclamații pe parcurs, altceva nici n-ar mai trebui spus.

Cheeseburger cu bacon Cheeseburger cu bacon

Cât privește limba de vită cu ceapă (vezi foto principală), alături de care am cerut niște sparanghel la grătar, aici ar fi de remarcat două lucruri: porția este generoasă, dar a venit în două temperaturi. Adică o alăturare în care carnea fragedă, apreciabilă pentru gust, cu sosul care ascunde bucățile de ceapă, este caldă, iar sparanghelul este aproape rece, te pune un pic pe gânduri. Dar numai un pic, dacă ești înfometat, căci mesteci repede, iar temperaturile se egalizează.

Ar mai fi și un lucru ușor amuzant: aveam nevoie de puțină sare, iar după o tură pe la mesele rămase fără mușterii, dar și fără solnițe, am ajuns în cele din urmă la ospătar. Care după ce ne-a însoțit pe la toate mesele de pe terasă, vede o solniță chiar la ultima masă din șir. ”O puteți lua pe cea a domnilor”, a zâmbit amabil.

Pe nota de plată, cei de la Jacob ne-au calculat 139 de lei: câte 12 lei pentru cartofii copți cu brânză și legumele la grătar, 38 de lei pentru cheeseburger-ul cu bacon, 53 de lei pentru limba de vită cu sparanghel, 14 lei pentru un pahar cu vin și zece lei pentru o sticlă ”de trei sferturi” cu apă.

Zoo Grill House

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Comentarii

2 comentarii

A

Acum 4 ani

Buna, Eu sunt ospatarita de care vorbiti. Va rog frumos nu imi " puneți vorbe în gură ". Este FALS ceea ce scrieți dvs.. Ceea ce am afirmat eu, fiind locuri in restaurant este " Dacă doriți puteti lua loc în restaurant". Nu imi permit si nici nu am gândit vreodată sa vorbesc asa, noi respectăm toti clientii. Va multumesc
Raspunde

juvete

Acum 4 ani

asteptam cu nerabdare inchiderea acestui restaurant care impute jumatate din padurea dumbrava si care zilnic prosteste clientii cu mancare de proasta calitate si preturi de viena . niste smecheri ...
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus