Marţi,
29.11.2022
Cer Senin
Acum
-4°C

USR anunță că a obținut fonduri pentru reabilitarea Palatului de Justiție din Sibiu

USR anunță că a obținut fonduri pentru reabilitarea Palatului de Justiție din Sibiu

Dan Barna, președinte USR și deputat de Sibiu, a trimis Guvernului amendament la legea Bugetului național pentru 2020 pentru reabilitarea Palatului de Justiție din Sibiu, printre cele peste 60 de amendamente trimise de USR. Astfel, în bugetul pentru anul viitor e prevăzută suma de 27.000 mii de lei pentru finalizarea lucrărilor care trenează deja de foarte multă vreme.

În septembrie 2019 s-au împlinit opt ani de când Palatul Justiției din Sibiu, situat pe Bulevardul Victoriei, a intrat în lucrări de reabilitare care nu au mai continuat.

"Tribunalul Sibiu și Judecătoria Sibiu trebuie să revină în casa lor. Am trimis acest amendament pentru a doua oară, după multe discuții cu sibieni care susțin că nu mai putem accepta să funcționeze, de peste 8 ani, în spații improprii desfășurării actului de justiție și, mai ales, nesiguranța locației prin găzduirea lor doar în chirie. Palatul de Justiție din Sibiu trebuie reabilitat acum pentru a asigura facilitarea actului judiciar și pentru a se investi util în clădirea de patrimoniu.", precizează Dan Barna, președinte USR și deputat de Sibiu.
La finalul lunii octombrie 2019 s-a finalizat licitația pentru un nou contract de închiriere, pe o perioadă de 5 ani, într-o clădire veche, (fosta Independența) ce urmează să intre în renovare, respectiv să fie recompatimentate spațiile, dotate și securizate. Estimarea de finalizare este după vacanța judecătorească din vara anului 2020. Chiria lunară în această clădire va fi de 321.750 lei, plus TVA.

Amendamente trimise de USR la legea Bugetului pentru 2020 vizează tăierea fondurilor pentru academiile de știință, suplimentarea investițiilor în educație și infrastructură, dar și creșterea transparenței instituționale și digitalizarea.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Stefan Dobre

de Stefan Dobre

Administrație
Telefon:
0724 605 815

Comentarii

6 comentarii

S

Acum 2 ani

Nici măcar nu e vorba ca tre sa revină justiția acolo, e destul ca nu e normal ca o zona centrala sa fie stricata de o clădire care se ruinează, înconjurată de un șantier părăsit care ne fura din trotuar.
Raspunde

Best

Acum 2 ani

Trif ,,incompetentul’’, cât timp a fost ministru ce-o așteptat, sa vina USR-ul sa rezolve problema?
Raspunde

Gigel

Acum 2 ani

În sfârșit cineva face ceva și pentru oameni. Nu doar latră că pupincuristii de la PSD. Bravo USR!
Raspunde

B

Acum 2 ani

27000 lei? Cred ca e o greseala undeva...
Raspunde

CX

Acum 2 ani

27000 mii lei. Poate au corectat dupa mesaj
Raspunde

2cents

Acum 2 ani

27.000 mii de lei - bizara suma
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus