Miercuri,
01.02.2023
Innorat
Acum
1°C

VIDEO-De la Sibiu până la granița de vest mai rămân doar 13 km fără autostradă

VIDEO-De la Sibiu până la granița de vest mai rămân doar 13 km fără autostradă

Guvernul României a anunțat luni că ​traficul rutier pe cei peste 21 de km ai Lotului 3 din autostrada A1 Lugoj - Deva urmează să fie deschis în cursul zilei.
Circulația va fi deschisă însă cu restricții de viteză de 80km/h, ba chiar de 60 de km/h pe unele poduri, inclusiv cel de peste Mureș, dar și cu restricții de tonaj (7,5t). Practic, cei 21 km de autostradă reprezintă un tronson de autostradă închis TIR-urilor, poate cei mai mari benefciari atunci când discutăm de drumui de mare viteză.
„Azi, CNAIR va da în trafic cei 21 de kilometri din lotul 3 al Autostrăzii Lugoj – Deva, porțiunea dintre Ilia și Holdea”, a anunțat ministrul Transporturilor, Lucian Bode, la începutul ședinței de guvern de luni.
Odată cu inaugurarea noului lot de autostradă, între Sibiu și granița de vest a României mai rămân doar 13 kilometri pe care nu se poate circula în regim de autostradă.
„Am preluat un contract reziliat iar din 4 noiembrie și până astăzi am făcut 3 expertize, am contractat lucrările la podul peste Mureș, am recepționat breteaua Holdea, iar astăzi dăm în trafic acest tronson cu restricții de 80 de km/h și 7,5 tone. Avem și contract de deszăpezire”, a mai spus Bode.

Odată deschis și Lotul 3, șoferii pot practic circula de la Sibiu până la granița cu Ungaria de la Nădlac pe autostradă, mai puțin pe o porțiune de circa 13 km între Holdea și Margina.

Acolo va trebui realizată o secțiune de autostradă ce va conține o serie de tuneluri care să treacă prin dealuri, însă deși se știe de această situație de aproape șase ani, autoritățile de la drumuri abia au reușit la finalul lunii iunie să lanseze licitația pentru proiectare și construcție.

Decizia de deschidere a traficului pe Lotul 3 vine după ce vineri s-a realizat recepția nodului rutier Holdea, iar săptămâna trecută s-a lucrat intens la podul peste Mureș pentru repoziționarea aparatelor de reazem, parte din lucrările de reparații pe care Compania de Drumuri susține că a trebuit să le facă după ce contractul pentru Lotul 3 a fost reziliat în luna august cu spaniolii de la Comsa.
Asociația Pro Infrastructura este de părere că ”instituirea unor limite de tonaj pe autostradă după deschiderea circulației” ar fi o „bătaie de joc la adresa șoferilor”.
„Mult trâmbițata expertiză realizată de Iptana confirmă că ”deschiderea circulației pe poduri și pasaje fără restricții de tonaj sunt condiționate (corect ”este condiționată”) de executarea lucrărilor de corecție a defectelor din zona aparatelor de reazem ale podului peste râul Mureș.” Cu alte cuvinte, după intervenția de săptămâna trecută de la podul peste Mureș traficul rutier poate fi deschis pe autostradă fără nicio restricție de tonaj. Mai mult, din aceeași expertiză putem deduce foarte ușor că traficul rutier se putea deschide încă din luna august pentru vehiculele de maximum 7,5 tone”, susține ONG-ul.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Stefan Dobre

de Stefan Dobre

Administrație
Telefon:
0724 605 815

Comentarii

1 comentarii

Alzara 1918

Acum 3 ani

Mai există o situație echivalentă pe Mapamond ?
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus