Miercuri,
08.12.2021
Ceata
Acum
0°C

Azerii de la Socar își construiesc prima benzinărie în Sibiu. Pe terenul vândut de Carabulea

Azerii de la Socar își construiesc prima benzinărie în Sibiu. Pe terenul vândut de Carabulea

Trans Car SRL, firma controlată de familia omului de afaceri Ilie Carabulea, este cea care a vândut terenul necesar companiei petroliere a statului Azerbaijan pentru ca aceasta să ridice prima stație de carburanți pe teritoriul municipiului Sibiu.

Terenul vândut de Trans Car SRL celor de la Socar Petroleum SA (compania prin care The State Oil Company of Azerbaijan Republic a intrat pe piața din România) se află pe șoseaua Alba Iulia, înaintea fostei reprezentanțe Peugeot (vezi foto principală), inclusă la un moment dat în holdingul controlat de Ilie Carabulea. 3.001 mp este suprafața achiziționată de azeri de la Trans Car SRL în vara anului trecut, teren fără construcții cu acces direct la șoseaua Alba Iulia.

Pe acest teren, societatea de sorginte azeră va ridica o stație de distribuție a carburanților cu trei pompe de tip multiprodus, spălătorie auto, skid GPL, platforme betonate și o stație în care va fi amenajat și punct de vânzare a produselor alimentare. ”Se vor asigura locuri de parcare în incinta pentru clienți atât pentru autoturisme, cât și pentru autocamioane”, se arată în memoriul tehnic al proiectului celor de la Socar Petroleum. Suprafața construcțiilor va fi de circa 550 de mp, cea a platformelor și acceselor, de circa 1.801 de mp, în timp ce spațiile verzi sunt estimate să mai aibă aproximativ 650 de mp.

Valoarea estimată a investiției este de circa 2,8 milioane de lei, potrivit memoriului tehnic, execuția lucrărilor urmând să nu se întindă pe o perioadă mai lungă de 12 luni.

socar

Rețeaua de benzinării Socar a apărut în România în 2011. De atunci s-a extins în continuu, ajungând în prezent la un număr total de 42 de stații de carburanți. În județul Sibiu, cei de la Socar au intrat în anul 2015, când au pus în funcțiune stația de carburanți din sensul giratoriu de la Veștem.

Sursa foto princială: Google Street View

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații, Administrație
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

1 comentarii

Abranza

Acum 1 an

Bine ca au vandut pesedistii tot petrolul pe nimic, cu tot cu petrom si rafinarii, sa vina acum azerii sa faca benzinarii. Bravo, romani !
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus