Sâmbătă,
24.09.2022
Partial Noros
Acum
14°C

Primul Mega Image din Sibiu va avea 1.000 de mp

Primul Mega Image din Sibiu va avea 1.000 de mp

Intrarea pe piața din Sibiu a lanțului de magazine Mega Image se va face prin Șelimbăr, unde o societate comercială sibiană va ridica în acest an clădirea care va fi închiriată lanțului de magazine de origine belgiană.

Clădirea în care va funcționa primul Mega Image din zona Sibiului va fi în proprietatea societății sibiene Class Sib Development. Tot aceasta este și proprietara terenului de 3.639 de mp pe urmează a fi amplasat primul centru comercial al celor de la Mega Image, teren aflat pe strada Mihai Viteazul din Șelimbăr (vizavi de Unimat).

Memoriul tehnic al investiției indică faptul că spațiul comercial propriu-zis va avea o suprafață de 1.040 de mp, clădirea respectivă urmând să aibă un singur nivel. Din cei aproximativ 1.000 de mp utili ai clădirii, peste 760 de mp sunt alocați sălii de vânzare, care va fi deservită de șase case de marcat.

”Amprenta parterului construcției va avea o formă de pentagon neregulat. Spațiul comercial va fi compus din două zone funcționale: sala de vânzare și anexele tehnice, plus grupul social. În exteriorul spațiului se va monta o platformă de ridicare pentru marfă, cu acces direct în zona de recepție marfă”, se mai arată în memoriul tehnic al investiției, finalizat în luna septembrie a anului trecut.

Celelalte suprafețe ale terenului vor urma a fi acoperite de parcări și circulații auto și pietonale (aproape 2.000 de mp) și spații verzi (640 de mp). Accesul (atât auto, cât și pietonal) în viitorul spațiu comercial va fi realizat din strada Mihai Viteazul, numărul locurilor de parcare amenajate pentru noul Mega Image urmând a fi de 61.

Valoarea investiției este aproximată la jumătate de milion de euro, perioada maximă de ridicare a construcției urmând de a fi de cel mult 12 luni. Potrivit informațiilor Turnul Sfatului, beneficiarul lucrării intenționează să reducă în mod consistent perioada maximă alocată construirii efective a clădirii viitorului magazin. Certificatul de urbanism al investiției a fost obținut la finele lunii iulie 2019.

După cum anunța Turnul Sfatului încă din toamna anului trecut, cei de la Mega Image au negociat deja deschiderea celui de-al doilea magazin din această zonă. Acesta va fi amplasat pe Calea Gușteriței, în viitoarele partere comerciale care vor fi ridicate la stradă în complexul rezidențial City Residence. Deschiderea acestui magazin este preconizată pentru anul viitor.

Deținut de grupul belgian Delhaize, lanțul de magazine Mega-Image a intrat pe piața din România în urmă cu 24 de ani, ajungând în prezent la aproximativ 700 de magazine, cele mai multe fiind în Capitală: 570. Cele mai apropiate de zona Sibiului sunt în Brașov (23) și Cluj (20).

Citește și Și Mega Image deschide magazine la Sibiu. ”Bătălia” pentru sfertul de miliard de euro al sibienilor

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații, Administrație
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

14 comentarii

matei

Acum 2 ani

nu era mai bun terenul de langa noul lidl din zona selimbar? avea si transport in comun asigurat, era si in zona de vad comercial :(
Raspunde

!!!!!

Acum 2 ani

Titul: Primul Mega Image din Sibiu va avea 1.000 de mp Articol: Magazinul v-a fi construti in Selimbar, vizavi de Unimat. Nu am nici o specializare in acest domeniul de jurnalist dar cred ca ar trebui dat afara :))
Raspunde

VVDhEhE

Acum 2 ani

Sibiu este si judet, nu doar municipiu, iar Selimbar e in judet. Oricum Selimbar e ca si cartier.
Raspunde

Unul

Acum 2 ani

Prost gândit, ca de obicei! Se aglomereaza acel Mihai Viteazu mai mult ca oricând. Din prost in mai prost se merge! Atâta spatiu liber este la marginea orasului dar ei înghesuie toate ca la nebuni. Cine a facut acel studiu de impact al acelei zone? Probabil acelasi om care l-a facut si la Mall-ul nou. Nu e de ajuns ca exista acel Unimat care nu-si are locul acolo acum mai băgăm si un magazin alimentar ca să fie mai multe tiruri cu marfa. Oameni incompetenți ca să nu le spun idioți......
Raspunde

@!!!!!

Acum 2 ani

Corrigenda: ”Magazinul va fi construit in Selimbar”. Ai facut gramatica limbii române cu femeia de serviciu a școlii generale?
Raspunde

Mihai

Acum 2 ani

Selimbar e in Sibiu?
Raspunde

Santa klaus

Acum 2 ani

Câtă vreme arhitect in Selimbar e Horotan SI primar Grecu se alege praful de tot SI de toate in aceasta comuna care putea arăta altfel daca nu se fura ,dreptul oamenilor care locuiesc in Selimbar de a se bucura de o dezvoltare frumoasa a comunei Selimbar,nu super aglomerarea care li se oferă de câțiva ani încoace doar in folosul unora care probabil îi interesează buzunarul lor si restul asista vizual ,văzând monstruozitățile ,,construcțiile care distrul Selimbarul SI îl sufocă prin autorizatile care se dau de primaria Selimbar
Raspunde

Ion Iliescu

Acum 2 ani

"De cativa ani incoace"? Nu a fost primar de prin anii '90 Marincuta?
Raspunde

Mos Craciun

Acum 2 ani

Bine ca stam ne uitam si ne miram.............
Raspunde

Andu

Acum 2 ani

Magazine peste magazine.. daca cumparam in nestire toate prostiile la niste preturi exorbitante si ni se pare in regula, cam asa ne trebuie.
Raspunde

jonyjon

Acum 2 ani

In articolul din link spuneti tot voi ca "Primul magazin pe care cei de la Mega Image îl vor deschide la Sibiu va fi, de fapt, pe teritoriul comunei Șelimbăr, foarte aproape de magazinul celor de la Lidl (în apropierea sensului giratoriu de la intersecția prelungirii bulevardului Mihai Viteazul cu str. Doamna Stanca)". Deci Bulevardul Mihai Viteazu din Selimbar, nu strada Mihai Viteazu. Geniul celor care dau nume strazilor din Selimbar loveste din nou.
Raspunde

Doamna Roca

Acum 2 ani

Cine-i doamna stanca si de ce are strada ?... poate ne lamureste vreun selimbarean cu cateva miliarde de spagi pitite pe undeva. Probabil era ma-sa !?!?.. Sau tacsu ?..ca tot e la moda.
Raspunde

una

Acum 2 ani

poate mai citim ceva carti de istorie si aflam ca str doamna stanca fiind in apropierea bulevardului mihai viteazul, a fost denumita asa, cu cap totusi.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus