Joi,
28.03.2024
Partial Noros
Acum
17°C

Aproape 100 de milioane de lei pentru modernizarea drumului care leagă Țapu de autostrada A1

Aproape 100 de milioane de lei pentru modernizarea drumului care leagă Țapu de autostrada A1

Autoritățile județene au lansat procedura de atribuire a contractului de modernizare a celor 35 de km de drum care leagă satul Țapul (comuna Micăsasa) de autostrada A1, via Șoroștin, Loamneș și Ocna Sibiului. Lucrarea este evaluată la 98,2 milioane de lei, fără TVA.

În cei 34,99 de km din DJ 106B – licitat acum pentru modernizare - nu intră și porțiunea care se suprapune peste intravilanul orașului Ocna Sibiului. Pe traseul care va fi modernizat se află 112 podețe, șapte poduri (din care două vor fi înlocuite), dar și porțiuni mlăștinoase pentru care se cer inclusiv lucrări de decolmatare. Proiectul propune amenajarea și a două noi parcări la marginea drumului (pe lângă cele existente), precum și amenajarea trotuarelor în satele tranzitate de drumul județean.

”Pe traseul drumului județean au fost identificate porțiuni cu alunecări de pământ, pentru care în documentația tehnică au fost prevăzute anumite soluții de consolidare. Cu toate acestea, pentru a avea siguranța că soluțiile propuse sunt suficiente, urmare a recomandărilor primite de la finanțator, aceste tronsoane se vor monitoriza sub aspectul deplasării maselor de pământ pe o perioadă de 15 luni, activitate care cade în sarcina proiectantului”, se precizează în caietul de sarcini. În cazul în care monitorizarea va indica faptul că în cele patru zone cu probleme masele de pământ sunt în continuare instabile, soluțiile propuse prin actualul proiect tehnic se cer a fi modificate, fiind solicitate noi documentații tehnice, punctuale.

tapu sorsotin ocna sibiului a1

Termenul de execuție solicitat este de trei ani de la data emiterii ordinului de începere a lucrărilor.

Firmele interesate de lucrare au termen de depunere a ofertelor ziua de 10 februarie 2020. Prețul propus contează în proporție de 90% la departajarea ofertelor, celelalte zece procente fiind alocate pentru perioada de garanție (cei care oferă o garanție sub trei ani vor fi descalificați).

Modernizarea DJ 106B este susținută financiar din fonduri europene nerambursabile, în valoare totală de 102,7 milioane de lei (valoarea totală a proiectului este de 121,1 milioane de lei, diferența fiind asigurată din bugetul județean și cel de stat). Planurile inițiale aveau în vedere finalizarea proiectului în noiembrie 2021.

Sursa foto: Google Street View

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații, Administrație
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

2 comentarii

Abuela

Acum 4 ani

sa nu care cumva sa faceti si 3 metri de pista de-a lungul drumului ca va gaseste dracii. Sa va tineti future-proof-ul pentru hipsterii care fac turism cu bicicleta acolo in Vest. Aici e taramul dacilor.
Raspunde

Sasofilu

Acum 4 ani

Ba să facă, o să vin din Germania special pentru asta
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus