Sâmbătă,
15.06.2024
Parțial Noros
Acum
13°C

Agnita: două noi blocuri ANL vor fi ridicate pe str. Spitalului

Agnita: două noi blocuri ANL vor fi ridicate pe str. Spitalului

32 de noi locuințe pentru tineri urmează a fi ridicate vizavi de Spitalul orășenesc din Agnita, în cadrul unui proiect finanțat de Agenția Națională pentru Locuințe.

Contractul pentru execuția noilor locuințe în Agnita a fost încredințat, în urma unei proceduri de atribuire publică, unei societăți din Mureș, Contranscom Constructii Benta SRL. 7,13 milioane de lei, fără TVA, este valoarea contractului semnat de această firmă cu reprezentanții ANL, la finele anului trecut. Termenul de execuție prevăzut în documentația de atribuire a contractului este de 15 luni de la emiterea ordinului de începere.

”Având în vedere că populația tânără nu mai are tendința de a se muta și solicitările de locuințe în evidența Primăriei sunt din ce în ce mai multe este oportună realizarea locuințelor pentru tineri. Primăria orașului Agnita se confruntă cu un număr crescut de cereri de locuințe, numărul cererilor depășind numărul spațiilor locative deținute de Primărie. Pentru a soluționa problema, Primăria solicită construirea unor locuințe colective cu regimul de înălțime P+2E+M”, se arată în studiul de fezabilitate al investiției.

Potrivit acestuia, cele 32 de locuințe urmează a fi amenajate în ”două tronsoane de locuințe colective, aflate într-o relație de simetrie în oglindă una față de cealaltă”, cele două tronsoane urmând a fi despărțite de o scară exterioară pentru evacuarea în situații de urgență.

Din cele 32 de locuințe, șase vor fi cu câte trei camere (78,6 mp), 18 cu câte două camere (57,2 mp), iar restul de opt, de tip garsonieră (43,1 mp). ”Clădirea va fi dotată cu toate dependințele necesare bunei funcționări pentru scopul propus”, se arată în documentația proiectului, printre dotările enumerate fiind și centrale termice pentru fiecare locuință. Practic, viitorii locatari vor mai trebui să aducă doar mobilierul și aparatura electro-casnică necesară.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații, Administrație
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

3 comentarii

Super

Acum 4 ani

Doamne Ajuta!! la mai multe in toata tara
Raspunde

gogu

Acum 4 ani

Foarte bine, felicitari pentru acest proiect. Succes in continuare.
Raspunde

Faghiura csaba

Acum 2 ani

Bună ziua as dori și eu o locuință !!
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus