Miercuri,
03.06.2020
Innorat
Acum
7°C

Iohannis anunță lege pentru alegerea primarilor în două tururi

15 Ianuarie 2020 18:49

Iohannis anunță lege pentru alegerea primarilor în două tururi

Președintele Klaus IOhannis a anunțat în această seară că în foarte scurt timp Guvernul va promova o legislație pentru alegerea primarilor în două tururi. "În foarte scurt timp Guvernul va promova o legislație pentru alegerea primarilor în două tururi", a afirmat Iohannis, fără a mai face alte precizări, explicând că detaliile vor veni de la guvern.  "Veți primi de la guvern variantele pe care le va promova", a răspuns președintele.
Conform presei centrale, în acest moment, la Guvern se lucrează încă la planul de impunere a alegerii primarilor în două tururi, în calcul fiind luată chiar adoptarea unei ordonanțe de urgență, potrivit unor surse politice. Până acum scenariile erau fie adoptarea în parlament a legii, fie prin asumarea răspunderii guvernului.
”Dacă voi cere eu vreodată unui guvern demisia, veţi auzi acest lucru de la mine”
Totodată, președintele a anunțat că nu i-a propus premierului Orban să-și dea demisia pentru a provoca alegeri anticipate. "Eu nu am propus în niciun fel Guvernului sau premierului demisia. Noi discutăm pe oportunităţi politice şi, dacă voi cere eu vreodată unui guvern demisia, veţi auzi acest lucru de la mine. Vă amintiţi că am cerut demisia unor guverne, câteodată cu succes, câteodată demisia a venit puţin mai târziu. Nu am discutat acest aspect", a declarat preşedintele după două zile de în care a avut întrevederi cu premierul sau cu premierul şi cu miniştri ai Cabinetului Orban.

Alin Bratu

de Alin Bratu

Politic
Telefon:
0745 590 991

Comentarii

1 comentarii

Astrida Fodora

Acum 4 luni

Nici nu a asteptat ca papusica lui, Orban, sa faca anuntul. A anuntat el ca doar el conduce si guvernul...
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus