Marţi,
19.03.2024
Partial Noros
Acum
9°C

Modificări în domeniul parcărilor publice din Municipiul Sibiu

Modificări în domeniul parcărilor publice din Municipiul Sibiu

Noi instrumente utile în aplicația mobilă PARCARE SIBIU, descărcabilă gratuit din Google Play și App Store.

Lansată în luna decembrie 2018, aplicația mobilă pentru plata parcării – PARCARE SIBIU – continuă să fie îmbunătățită. Noile instrumente disponibile în aplicație:

  • Afișarea în timp real a numărului locurilor de parcare disponibile în parcările zonale cu barieră din Piața Mică, Piața Teatrului și cea de pe Cazarma 90. Cei care caută un loc de parcare în zona centrală vor ști astfel din timp spre ce parcare să se îndrepte.
  • Salvarea locației în care a fost parcată mașina astfel că, un turist care nu cunoaște orașul va fi condus către respectivul loc prin intermediul hărții de navigație pe care o are instalată pe telefon.
  • Salvarea datelor cardului bancar cu care se face plata pentru ca utilizatorii să nu fie nevoiți să introducă aceste date de fiecare dată când efectuează o plată, această modificare fiind operată în urma sugestiilor primite din partea utilizatorilor.
În prezent pe aplicație sunt înregistrate peste 2.600 de conturi active de utilizatori la care se adaugă cei care au descărcat aplicația și o folosesc fără a crea un cont, numărul acestora depășind 10.000.

S-a introdus taxa de parcare în cinci zone noi din oraș:

Din acest an parcarea pe străzile 9 mai, Ocnei, Faurului și Turnului, precum și pe locurile de parcare din zona Centrului Cultural Ion Besoiu va fi posibilă contra cost, după cum urmează:

  • pe străzile 9 mai, Ocnei, Faurului și Turnului (tronsonul dintre str. Faurului și strada Valea Mare) se va aplica tariful pentru zona A
  • pe strada Turnului, tronsonul dintre str. Valea Mare și str. Malului, se va aplica tariful pentru zona B
  • pentru parcarea pe locurile amenajate în lateralul și în spatele Centrului Cultural Ion Besoiu se va aplica tariful pentru zona C
Serviciul de resort face în prezent demersurile pentru instalarea automatelor de parcare în aceste zone. Până la instalarea acestora, cetățenii care parchează aici pot utiliza pentru plată aplicația PARCARE SIBIU, plata prin SMS sau achiziția de tichete de parcare tipărite care se găsesc la magazinele partenere din zonă.

IMG-20200113-WA0007 IMG-20200113-WA0002

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus