Luni,
26.09.2022
Parțial Noros
Acum
22°C

Anunț începere proiect: "INVESTIȚII ÎN INFRASTRUCTURA EXISTENTĂ A SPITALULUI DE PSIHIATRIE GHEORGHE PREDA DIN SIBIU ÎN VEDEREA RELOCĂRII AMBULATORIULUI DE SPECIALITATE ADULȚI"

Anunț începere proiect:

regio

COMUNICAT DE PRESĂ

Anunț începere proiect: "INVESTIȚII ÎN INFRASTRUCTURA EXISTENTĂ A SPITALULUI DE PSIHIATRIE GHEORGHE PREDA DIN SIBIU ÎN VEDEREA RELOCĂRII AMBULATORIULUI DE SPECIALITATE ADULȚI"

Consiliul Județean Sibiu prin Unitate Administrativ-Teritorială a Județului Sibiu anunţă începerea activităţilor proiectului "Investiții în infrastructura existentă a Spitalului de Psihiatrie Gheorghe Preda din Sibiu în vederea relocării ambulatoriului de specialitate adulți".

Proiectul va fi finanțat prin Programul Operaţional Regional 2014–2020, care este implementat la nivel național de către Ministerul Dezvoltării Regionale, Administrației Publice și Fondurilor Europene în calitate de Autoritate de Management, iar la nivelul regiunii Centru de către Agenţia pentru Dezvoltare Regională Centru în calitate de Organism Intermediar.

Proiectul este prevăzut a se derula în perioada septembrie 2019 - decembrie 2021.

Linia de finanţare: Axa Prioritară 8 - Dezvoltarea infrastructurii sanitare şi sociale. Prioritatea de Investiții 8.1 - Investiţii în infrastructurile sanitare şi sociale care contribuie la dezvoltarea la nivel naţional, regional şi local, reducând inegalităţile în ceea ce priveşte starea de sănătate şi promovând incluziunea socială prin îmbunătăţirea accesului la serviciile  sociale, culturale și de recreere, precum și trecerea de la serviciile instituționale la serviciile prestate de comunități, Obiectivul Specific 8.1 - Creșterea accesibilității serviciilor de sănătate, comunitare și a celor de nivel secundar, în special pentru zonele sărace și isolate. Operațiunea A - Ambulatorii.

Valoare totală: 10.697.778,24 lei, din care:                     » 2% contribuția proprie a C.J. Sibiu: 213.955,58 lei » 98% valoare grant nerambursabilă: 10.483.822,66 lei

Obiectivul general al proiectului: Îmbunătățirea infrastructurii sanitare în Regiunea Centru prin investiții în infrastructura nespitalicească din județul Sibiu.

Obiectiv specific: Creșterea calității serviciilor medicale oferite cetățenilor Județului Sibiu prin realizarea de investiții în infrastructura existentă a Spitalului de Psihiatrie Dr. Gheorghe Preda din  Sibiu în vederea relocării Ambulatoriului de specialitate adulți.

pictograma spital

  1. Prin prezentul proiect se urmăreşte extinderea şi modernizarea corpului de clădire în care funcţionează în prezent unitatea de primiri urgenţe pentru a reloca ambulatoriul adulţi şi laboratorul de analize, dotarea cu echipamente şi aparatură.
Propunerea de extindere și modernizare a clădirii ce va servi ca ambulatoriu integrat adulți are în vedere păstrarea unei părți din corpul existent, consolidarea și extinderea amprentei, supraetajarea și mansardarea. Se are în vedere ca suprafața actuală (construită la sol) a clădirii cu nivel de înălțime Spartial+P să fie lărgită de la 243 mp la 279 mp cu păstrarea aliniamentului la strada D.Bagdazar și ocuparea terenului neconstruit din spatele clădirii. Noua structură va avea un regim de înălțime D+P+2E+M, cu o suprafață construită desfășurată de aproximativ 1371 mp și va cuprinde următoarele funcțiuni:

» 9 Cabinete medicale pentru specialitățile psihiatrie, neurologie, endocrinologie, interne; » 5x Cabinete pentru psihologie, imagistică (ECO Doppler general și carotidian,EEG,EMG); » 1 Laborator de analize cu două camere de recoltare; » 3 Săli de așteptare (una pe fiecare nivel); » 16  grupuri sanitare (4 pe fiecare nivel pentru personal și pacienți); » 2  fișier /oficiu registrator; » 3 Săli de tratament; » 2 vestiare pentru personal (femei/bărbați); » Oficiu pentru personal și sală ședință (în limita spațiului de la mansardă); » Anexe :magazii depozitare materiale igienico sanitare și consumabile medicale, spații tehnice; » Circulații (holuri acces, casa scării, lift) pe fiecare nivel.

  1. Prin acest proiect se urmăreşte totodată dotarea ambulatoriului cu aparatură modernă de investigaţii şi tratament după cum urmează:

» Sistem modular analitic: biochimie+imunologie electrochemiluminescenta; » Analizor automat hematologie; » Analizor automat coagulare; » Analizor automat urina cu sediment; » Analizor automat microbiologie; » Nefelometru; » Ecograf Doppler general si carotidian; » EEG; » EMG.

Ambulatoriul integrat dispune de personal angajat: 1 asistent medical, 2 medici neurologie adulți, 13 medici psihiatri, 7 psihologi. În perioada de implementare a proiectului, personalul se va suplimenta conform reglementărilor legale în vigoare.

       Informații suplimentare:

sigla cj CONSILIUL JUDEȚEAN SIBIU Str. General Magheru, nr. 14 Tel.: 0269-217733 Fax: 0269-218159 Contact proiect: Direcția Strategii și Proiecte, Serviciul Managementul proiectelor Tel.: 0269-217733, int. 131
 

bara jos info regio

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus