Marţi,
07.07.2020
Partial Noros
Acum
19°C

Cresc salariile de bază la Primărie: între 281 și 1.700 de euro, net

24 Ianuarie 2020 10:20

Cresc salariile de bază la Primărie: între 281 și 1.700 de euro, net

Echivalentul a aproximativ 1.700 de euro, net, va fi cel mai mare salariu de bază – la care se adaugă și eventualul spor de vechime – pentru angajații Primăriei municipiului Sibiu. De cealaltă parte, cel mai mic salariu plătit în mână – cel minim pe economie – este echivalentul a aproximativ 281 de euro.

Ca urmare a publicării acestui articol, conducerea Sindicatului Finanțe Locale Sibiu au transmis un drept la replică redacției Turnul Sfatului, pe care îl puteți citi aici.

Creșterea salariului minim pe economie la 2.230 de lei (de la 2.080 de lei) de la începutul acestui an a determinat primarul municipiului Sibiu să inițieze un proiect de hotărâre pentru actualizarea salariilor de bază în instituția pe care o conduce. Ultima dată, salariile de bază pentru funcționarii publici și personalul contractual din aparatul de specialitate al primarului Sibiului au fost indexate în 2018. ”Salariile de bază se stabilesc potrivit prevederilor prezentei hotărâri, astfel încât, împreună cu indemnizațiile lunare și celelalte elemente ale sistemului de salarizare să se încadreze în fondurile bugetare aprobate anual pentru cheltuieli de personal, în vederea realizării obiectivelor, programelor și proiectelor ce revin instituției, potrivit legii”, se arată în proiectul de hotărâre inițiat, acum, de primarul Sibiului, Astrid Fodor.

Potrivit noilor calcule, secretarul general al Primăriei Sibiu, la fel ca și administratorul public al orașului, vor avea un salariu de bază de 13.893 de lei, față de cei 12.600 de lei încasați până acum. O dată cu majorarea din acest an, peste 10.000 de lei salariu de bază vor avea directorii generali din primărie și arhitectul șef, cu gradația II – 9.990 de lei este salariul de bază pentru gradul I în cazul acestor funcții, iar 10.771 va fi salariul de bază pentru cei cu gradul II.

Tot din rândul funcțiilor publice de conducere, un director general adjunct va avea un salariu de bază de 8.630 de lei (gradul I), respectiv 9.589 (gradul II), față de 7.830, respectiv 8.700 de lei, până acum.

Un șef de serviciu va avea un salariu de bază cuprins între 6.623 de lei și 7.852 de lei (față de 6.004 și, respectiv, 6.857), iar un șef de birou – 5.664 sau 6.623 de lei (față de 5.134, respectiv 6.004 lei).

Pentru cei din zona de execuție, gradațiile sunt mai multe. Prin urmare, un auditor cu grad profesional superior va fi angajat cu un salariu de bază cuprins între 5.040 și 6.267 de lei, în timp ce unul cu grad de asistent – între 3.635 și 4.536 de lei.

Referenții debutanți sunt încadrați cu un salariu de bază cuprins între 3.077 de lei și 3.831 de lei, iar consilierii juridici debutanți cu un salariu cuprins între 3.167 și 3.943 de lei. O secretară dactilografă va avea un salariu cuprins între 3.077 și 3.971 de lei.

Cele mai mici salarii, minimul pe economie, sunt plătite muncitorilor necalificați.

Anul trecut, suma totală a salariilor de bază plătite de Primăria Sibiu a fost de aproximativ 14 milioane de lei. Indemnizațiile primarului și viceprimarilor sunt stabilite prin Legea salarizării unice, adoptată de Parlament.

salarii 1 salarii 2 salarii 3 salarii 4 salarii 5

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

8 comentarii

Un sibian

Acum 5 luni

Foarte bine! Angajarile se fac doar pe pile! Verificati ultimul post vacant de director scos la concurs de primaria Sibiu cine l a ocupat.... doar oamenii din anturajul lor au acces...
Raspunde

Dezamagitul

Acum 5 luni

Macar daca am vedea ceva facut si prin oras..... S-au dus vremurile bune dragi sibieni. Cel putin ne putem distra cu skateboard-ul in cel mai putin inspirat loc unde a fost amenajata respectiva facilitate.... Mi-as dori sa mai iasa functionarii din birouri si sa vada si realitatea de pe strazi
Raspunde

Tudor

Acum 5 luni

Slăbuț! La Consiliul Județean sunt mai mari!
Raspunde

Un sibian

Acum 5 luni

Super!!! Oricum angajarile sunt doar pe pile... sa se verifice cine a castigat ultimul post vacant de director scos de primaria sibiu...
Raspunde

rammstein

Acum 5 luni

rusine !!!...asta-i romania normala !!!...ba nu ve e rusine ,ati descoperit penicilina???...sau apa vie ???...niste plosnite care plimba doua foi toata ziua ,saracii muncesc pana dau cafelele pe ei...trai nineaca pe banii babachii!!...macar putina decenta sa fi avut ,cum dracu' sa mai uita locuitorii orasului la voi !!//...cu dispret...cu sila...cu ura!!!!...apropo nu vreti pensii speciale???>...mai bine inchideti primaria sau transformati-o in muzeu !!...ca oricum nu faceti nici cat doua cepe degerate...mai consumati curent si gaze degeaba...
Raspunde

Ion

Acum 5 luni

Ce nerușinare!!! Numai văicăreli am auzit de la guvernul PNL ca nu sunt bani și când colo, uite ca se găsesc. Pentru stoparea acestor creșteri aberante nu se putea asuma răspunderea?! Nu, ca vin alegerile.
Raspunde

dancp2

Acum 5 luni

cresc da pe banii nostrii a contribuabililor vor fi MICI taxe si impozite marite si program la angajati de la 9 la 13 ca se obosesc prea mult!
Raspunde

Vlaic

Acum 5 luni

Super! Orașul arata impecabil! Altceva nu aveau ce face cu banii decât să-si mărească salariile (și așa sunt prea mici pentru "specialii" de ei). Când spun "mărim salariu minim pentru români", te gândești că iau ceva in plus amărăștenii. Aceștia iau însă f. putin, iar grosul se duce in administrație (cei care se raportează la acest salariu). Bravo tanti Fodor, e orașul cristal....ce sa mai și faci cu banii??
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus