Joi,
08.12.2022
Ceata
Acum
1°C

ÎPS Laurențiu Streza, primul cetățean de onoare al județului Brașov

ÎPS Laurențiu Streza, primul cetățean de onoare al județului Brașov

Mitropolitul Ardealului, ÎPS Laurențiu Liviu Streza și Ioan Aurel Pop, președinte al Academiei Române, sunt primele persoane care primesc distincția de ”cetățean de onoare al județului Brașov”. În urma ședinței de Consiliu Județean de ieri, consilierii au aprobat un proiect de hotărâre prin care s-a aprobat Regulamentul pentru acordarea titlului de „Cetățean de Onoare al Județului Braşov”, anunță Bună Ziua Brașov.

Conform regulamentului aprobat de aleșii județeni, titlul de „Cetățean de Onoare al Județului Braşov” reprezintă cea mai înaltă distincţie acordată de județ unor cetăţeni români sau străini, indiferent de domeniul în care îşi desfăşoară activitatea, acesta încununând o recunoaştere a unei cariere de excelenţă, a unor fapte, acte şi performante notabile.

Titlul de “Cetăţean de Onoare al Județului Braşov” se acordă persoanelor fizice din ţară şi străinătate, a căror activitate, existență, talent şi servicii deosebite sunt legate în mod deosebit de viaţa judeţului Braşov. În calitatea sa de “Cetăţean de Onoare al Judeţului Braşov” posesorul titlului are obligaţia de promovare a imaginii judeţului Braşov, de a susține dezvoltarea economică și socială a judeţului Brașov precum și de a susține interesele Judeţului Braşov şi ale țării.

Președintele Consiliului Județean Brașov, Adrian Veștea, a explicat motivele pentru care cele două personalități au primit titlul. În cazul mitropolitului, el a afirmat că a primit titlul pentru că „este brașovean născut la Sâmbăta de Sus, iar de-a lungul carierei a ocupat mai multe funcții importante în ierarhia Bisericii Ortodoxe Române, acum fiind Mitropolitul Ardealului. De-a lungul timpului a fost permanent alături de comunitatea brașoveană, fiind implicat atât în activități culturale, cât și sociale. Cred că se justifică acordarea titlului de «Cetățean de onoare al județului Brașov»”. Despre președintele Academiei Române, Adrian Veștea a amintit că este absolvent al Colegiului Național „Andrei Șaguna” și are o vastă activitate științifică.

Cetățean de Onoare al județului Sibiu încă din 2014

Mitropolitul Ardealului, Laurenţiu Streza, a devenit cetățean de onoare al județului Sibiu în 2014, după ce a primit acest titlu din mâna președintelui de atunci, Ioan Cindrea.  ”Vreau să vă mulţumesc pentru încrederea pe care mi-aţi oferit-o, pentru cinstea, pentru onoarea pe care am primit-o şi pe care vreau să v-o întorc, pentru că aţi avut curajul să votaţi în faţa mea. Se datorează totul, întâi de toate lui Dumnezeu, şi tuturor prietenilor mei, tuturor celor care au ajuns să discute vreodată cu mine. Tuturor le-am spus că Dumnezeu are cu fiecare dintre noi un plan. Un plan pe care noi nu-l putem bănui. Abia la sfârşitul vieţii îţi dai seama că toate au fost rânduite de Dum­nezeu", a spus atunci, Mitropolitul Ardealului, Cetăţean de Onoare al judeţului Sibiu.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Alin Bratu

de Alin Bratu

Politic
Telefon:
0745 590 991

alin[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus