Vineri,
29.03.2024
Cer Senin
Acum
20°C

Mituri despre mașina de spălat vase și de ce sunt acestea false

Mituri despre mașina de spălat vase și de ce sunt acestea false

Fiecare din aparatele electrocasnice din casa noastră au trecut prin stadiul „produs de lux”, ajungând apoi la cel de „necesitate”. Mașina de spălat vase este doar cel mai recent exemplu. Din fericire, tot mai puțină lume consideră mașina de spălat vase unul de lux, mai ales că prețul unui asemenea aparat electrocasnic nu mai e de ani buni unul prohibitiv.

Fiind cel mai puțin cunoscut dintre electrocasnicele dintr-o casă, mașina de spălat vase încă are parte de o mulțime de mituri, care opresc multă lume din încercarea de a achiziționa una și a-și face viața efectiv mai ușoară. De la curentul electric și apa consumate, la igiena vaselor după spălare și așa mai departe.

Care sunt câteva dintre aceste mituri?

1. Mașina de spălat vase consumă multă apă

Nimic mai fals! Oricine poate deschide ușa unei mașini de spălat vase la jumătatea ciclului de spălare și poate observa la interior o cantitate infimă de apă: circa o cană! Asta pentru că mașinile de spălat vase curăță și realmente reciclează apa, folosind cantități mult mai mici decât am folosi spălând la mână.

Aici link eMAG cu oferte diverse la mașini de spălat vase

2. Se acumulează bacterii și ciuperci la interior, din cauza umezelii

În fiecare zi ne înfruntăm cu mii de bacterii în gospodărie, mai ales în bucătărie. Asta din cauza resturilor de alimente, a umezelii și a lipsei de igienă. În plus, să nu uităm că majoritatea dintre noi avem gunoiul în bucătărie. Mașinile de spălat vase, însă, folosesc temperaturi extrem de ridicate la spălare, astfel că, împreună cu un detergent de calitate, sunt ucise majoritatea bacteriilor într-un ciclu de spălare.

3. Mașina de spălat vase e pentru familii numeroase

Multă lume crede că nu le este util un asemenea electrocasnic din cauză că nu folosesc multe vase. Dar cine nu-și dorește, în ziua de azi, să folosească 40 de minute în mod diferit decât pentru a spăla vase la mână? În plus, există multe modele de mașini de spălat vase care au opțiunea de „jumătate de încărcare”, astfel că pot fi spălate vasele și când sunt mai puține.

4. Vasele spălate la mână sunt mai curate

Pentru a obține un rezultat bun atunci când speli de mână, trebuie să aplici multă forță la curățarea cu buretele. În plus, nu poți folosi apă la temperaturi foarte mari, pentru că te arzi. Mașina de spălat vase, însă, poate spăla la temperaturi între 45 și 70 de grade, iar detergenții speciali elimină fără probleme orice rest de aliment sau pete.

Mașini de spălat vase - oferte (LINK)

5. Nu poți băga la mașină oale, tigăi și alte ustensile

Cele mai murdare vase sunt adesea chiar cele în care gătești mâncarea. Dar să știi că și acestea pot fi spălate la mașina de spălat vase. Trebuie doar să selectezi un ciclu de spălare intensiv cu temperaturi mai ridicate și să folosești destul detergent pentru ca acestea să se spele perfect. În plus, acestea nu se zgârie și nu se deteriorează, așa cum se întâmplă cu un burete de sârmă.

6. Mașina de spălat vase consumă mult curent electric

Un studiu recent a arătat că spălarea vaselor la mână folosește mai mult curent electric decât folosirea unei mașini de spălat vase. Gândește-te că apa caldă de la robinet este încălzită de centrală (dacă ai centrală de apartament), care consumă atât gaz, cât și curent electric. Când vine vorba de mașini de spălat vase, acestea încălzesc apa doar o dată, apoi aceasta este reciclată înăuntrul mașinii de spălat vase. Comparativ cu spălatul vaselor la mână, mașina de spălat vase consumă cu 80% mai puțină apă, având nevoie doar de 6,5 litri de apă, în timp ce spălatul la mână consumă circa 49 de litri de apă.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Stefan Dobre

de Stefan Dobre

Administrație
Telefon:
0724 605 815

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus