Vineri,
02.06.2023
Cer Senin
Acum
16°C

Caz de gripă confirmat post-mortem, la o pacientă de 38 de ani din Vurpăr

Caz de gripă confirmat post-mortem, la o pacientă de 38 de ani din Vurpăr

Șase cazuri de gripă au fost confirmate în acest sezon, iar trei au fost soldate cu decese. Cel mai recent caz se referă la o femeie de 38 de ani din Vurpăr, care a încetat din viață pe 26 ianuarie, prezența virusului gripal fiind confirmată de Institutul Cantacuzino post-mortem.

În ultima perioadă au fost confirmate cu virus gripal de tip AH3 două cazuri soldate cu deces în județul Sibiu, la persoane cu co-morbidități, transmit reprezentanții Direcției de Sănătate Publică Sibiu. Este vorba de o femeie de 90 de ani, din localitatea Laslău Mare, județul Mureș, aflată în Sibiu în perioada incubației, nevaccinată antigripal, cu factori de risc asociați – două accidente vasculare cerebrale în antecedente și de o pacientă de 38 de ani, din localitatea Vurpăr, nevaccinată antigripal, cu factori de risc asociați – obezitate, cardiopatie cu hipertensiune arterială și bronhopneumopatie. 

Aceasta din urmă a fost internată pe data de 26 ianuarie, iar în aceeași zi, la doar câteva ore distanță, a decedat, transmit reprezentanții Spitalului Clinic Județean de Urgență Sibiu.  

Până la acest moment au fost confirmate cu laboratorul șase cazuri de gripă în județul nostru.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Cristina Bălău

de Cristina Bălău

Eveniment, Cultură 
Telefon:
0770 962 946
E-mail: cristina[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus