Duminică,
04.12.2022
Ceata
Acum
0°C

Numărul infecțiilor respiratorii acute s-a dublat, la Sibiu, față de săptămâna trecută

Numărul infecțiilor respiratorii acute s-a dublat, la Sibiu, față de săptămâna trecută

Reprezentanții Direcției de Sănătate Publică (DSP) Sibiu au transmis o nouă situație privind cazurile de infecții respiratorii acute, pneumonii și gripă, înregistrate în județul nostru, în ultima săptămână. Specialiștii au concluzionat că numărul infecțiilor respiratorii s-a dublat față de săptămâna trecută.  

În perioada 27 ianuarie – 03 februarie (pe durata unei săptămâni) au fost înregistrate 4512 cazuri de infecţii acute de căi respiratorii superioare, dublu faţă de cazurile din săptămâna precedentă, când au fost raportate 2255 cazuri. De asemenea, numărul acestora este mai mare față de cel înregistrat în aceeași perioadă a sezonului trecut, când s-au raportat 4199 de cazuri. În aceeași perioadă au fost înregistrate 671 de pneumonii, iar cazurile de gripă raportate au fost în număr de 309, față de 211 cazuri în săptămâna anterioară, transmit specialiștii DSP.

De asemenea, numărul cazurilor de gripă confirmată cu laboratorul a ajuns la șase. De asemenea, a fost recoltată o probă pentru o nouă posibilă confirmare, de la o tânără de 14 ani din localitatea Sadu, fiind în curs de investigare.

Foto: arhiva TS

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Cristina Bălău

de Cristina Bălău

Eveniment, Cultură 
Telefon:
0770 962 946
E-mail: cristina[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus