Joi,
09.02.2023
Innorat
Acum
-17°C

Unul din bărbații care au suferit arsuri în incendiul de la Ighișu Nou a decedat. Un altul este în stare gravă la București

Unul din bărbații care au suferit arsuri în incendiul de la Ighișu Nou a decedat. Un altul este în stare gravă la București

Dintre cei trei bărbați care au suferit arsuri în urma unui incendiu izbucnit la o casă din Ighișu Nou duminică, doar doi au supraviețuit. Unul din supraviețuitori se află în stare gravă la București. 

Potrivit reprezentanților Spitalului Municipal Mediaș, cele trei victime au fost transportate de salvatorii Inspectoratului pentru Situații de Urgență Sibiu la această unitate medicală, iar apoi s-a dorit transferarea lor la Spitalul Județean Sibiu. Din păcate, pe drum, unul din pacienți a intrat în stop cardio-respirator fiind transportat înapoi la Mediaș, unde a decedat o jumătate de oră mai târziu.

„Toți trei au fost transferați cu autospeciala de transport victime multiple de la SMURD. După ce au plecat din spital, pe drum, unul din pacienți a intrat în stop cardio-respirator. Decizia medicului de pe mașina SMURD a fost să se întoarcă la noi, pentru că eram mai aproape, pentru continuarea resuscitării în condiții spitalicești. A fost adus la noi în Compartimentul de Primiri în regim de Urgență, unde împreună cu medicii de pe terapie intensivă s-a continuat resuscitarea încă 30 de minute, înainte de a fi declarat decesul”, a transmis, pentru Turnul Sfatului, Gheorghe Nicorici, managerul spitalului.

Ceilalți doi bărbați, în vârstă de 52 și 58 de ani, au fost transportați într-un final la Spitalul Județean Sibiu. De aici, pacientul care avea arsuri de gradul II și III pe 65% din corp a fost transferat la Spitalul de Arși din București, în stare gravă, iar celălalt a rămas până în prezent la Sibiu, urmând să fie operat.

„Au fost aduși doi pacienți de la Mediaș. Unul dintre ei, în vârstă de 52 de ani, a fost transferat la Spitalul de Arși din București, cu arsuri pe aproximativ 65% din suprafața corpului, fiind în stare gravă, iar cel de-al doilea, în vârstă de 58 de ani, este internat la Spitalul Județean Sibiu, la secția de arși, pe terapie intensivă și are arsuri de gradul II și III pe aproximativ 15% din suprafața corpului. Este stabil, conștient și urmează să fie operat”, a declarat Decebal Todăriță, purtător de cuvânt al spitalului din Sibiu.

Reamintim că duminică a avut loc un incendiu la o casă din Ighișu Nou, determinat de manipularea necorespunzătoare a unui lichid inflamabil, potrivit reprezentanților Inspectoratului pentru Situații de Urgență Sibiu. A fost afectată întreaga casă, pe o suprafață de 20 metri pătrați. Citește și Incendiu puternic la o casă. Trei bărbați transportați la urgențe, cu arsuri

Foto: arhiva TS

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Cristina Bălău

de Cristina Bălău

Eveniment, Cultură 
Telefon:
0770 962 946
E-mail: cristina[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus