Joi,
28.03.2024
Cer Senin
Acum
11°C

FITS 2020. Chiriac: Aducem la Sibiu unul dintre cele mai mari spectacole văzute în lume vreodată

FITS 2020. Chiriac: Aducem la Sibiu unul dintre cele mai mari spectacole văzute în lume vreodată

Cea de-a 27 -a ediție a Festivalului Internațional de Teatru de la Sibiu (FITS) are loc în perioada 12 – 21 iunie. Reprezentanții Teatrului Național „Radu Stanca” (TNRS) au făcut publice primele informații despre această ediție. Și în acest an toți cei prezenți la festival vor avea parte de spectacole grandioase, puneri inedite în scenă a unor piese de teatru și nume mari din industria teatrului vor fi prezente la Sibiu. Șase stele vor completa, cu certitudine, Aleea Celebrităților, iar Bursa de Spectacole și Muzeul Digital vor defini tabloul festivalului și în acest an.

„Puterea de a crede” este tema Festivalului Internațional de Teatru de la Sibiu, care se va desfășura în acest an, la jumătatea lunii iunie. Constantin Chiriac, președintele festivalului, anunță punerea în vânzare a biletelor începând cu 27 martie. Tot la acea dată va fi finalizat programul integral, care va cuprinde și evenimentele speciale. În ceea ce privește programele spectacolelor indoor și outdoor vor fi făcute publice la 1 martie. În momentul de față se cunosc un număr de spectacole care vor fi cap de afiș. Printre ele se numără „Cavalerul înflăcărat”, un spectacol prezentat în limba rusă cu traducere în română și engleză, produs de Cheek by Jowl și Moscow Pushkin Drama Theatre, „Macbeth”, piesa lui Shakespeare fiind jucată după viziunea regizorului italian Alessandro Serra, „Imposibila reîntoarcere” (Cheiul Senei), un spectacol scris și regizat de românca Alexandra Badea și pus în scenă în colaborare cu o companie din Franța. Spectacolul va fi prezentat în limba franceză, cu traducere în română și engleză. Unul din spectacolele „vedetă” ale FITS se anunță a fi „Casa din casă/Home”. Este un spectacol în limba engleză, regizat de Lee Sunday Evans. Din senin, pe scenă apare o casă. Se ridică rapid, asemeni unei fotografii de tip timelapse. Locatarii se mută în casă, apoi o părăsesc, sunt evacuați, o ard, o jefuiesc, o închiriază, o reamenajează, se căsătoresc, divorțează între pereții ei, cresc și mor aici, o bântuie și în tot acest timp, își duc viața pe urmele locatarilor din prezent, din trecut și viitor. „Home este unul dintre cele mai mari spectacole văzute în lume vreodată. Trebuie văzut. L-am pus de trei ori. Foarte rar facem o astfel de excepție și l-am pus în spațiul de la Faust”, spune Constantin Chiriac, președintele FITS despre acest spectacol.

Din cadrul festivalului nu vor lipsi nici spectacolele de flamenco, cele de circ sau concertele.

„Avem programul deja făcut. Highlights-urile sunt online, iar până la 1 martie vom avea tot programul indoor și outdoor. Este o performanță extraordinară ținând cont de faptul că an de an ne plângeam că nu reușim să punem companiile românești. Ei bine, de data aceasta, printr-o campanie foarte serios orchestrată de la final de august, început de septembrie, am reușit să punem presiune pe teatrele din România, de stat sau particulare, în așa fel încât să propună către Sibiu ceea ce doresc, în același timp, noi având posibilitatea de a alege. Primim mii de propuneri din care alegem câteva zeci. De asemenea, este extraordinar faptul că putem pune și outdoor-ul care este o dimensiune atât de importantă pentru noi toți, pentru că știm bine că dimensiunea outdoor, de-a lungul timpului a reușit să schimbe publicul din Sibiu și să putem avea această participare uriașă nu numai în timpul festivalului ci și în perioada sezonului regulat”, mai spune Constantin Chiriac.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Raluca Budușan

de Raluca Budușan

Sănătate, Educație
Telefon:
0766 905 671

Comentarii

1 comentarii

Un PSDist mandru

Acum 4 ani

Spectacolul ‘Romanul muncitor si modest’ nu-l aduci? Sau se lasa greu adus din strainatate?
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus