Miercuri,
11.09.2024
Innorat
Acum
17°C

Dosarul Maricuța. ”Măsuri compensatorii” de milioane de euro, propuse pentru păgubiții din dosar. ”Dar noi mai așteptăm vreo 20 de ani”

Dosarul Maricuța. ”Măsuri compensatorii” de milioane de euro, propuse pentru păgubiții din dosar. ”Dar noi mai așteptăm vreo 20 de ani”

În timp ce procurorii DNA se pregătesc să celebreze șase ani de când lucrează la noul dosar penal deschis pe numele lui Daniel Maricuța, fostul primar al comunei Șelimbăr, administrația celei mai bogate comune din județ a reluat procedurile retrocedare. Și chiar și de acordare de măsuri compensatorii pentru cei păgubiți de gruparea Maricuța. Aceste măsuri compensatorii de milioane de euro ajung nu doar la persoane considerate păgubite în dosar, ci și la nume din anturajul grupării Maricuța. În acest timp, nădejdea în finalizarea dosarului este tot mai scăzută.

Deschis din 18 martie 2014, dosarul de urmărire penală nr. 40/P/2014 a devenit cunoscut public în octombrie 2015, odată cu efectuarea unor amplelor descinderi în ceea ce avea să primească numele de ”dosarul Maricuța”. Șase ani mai târziu, niciuna din cele aproape 20 de persoane urmărite penal în dosar nu mai este supusă controlului judiciar, cel puțin.

Acesta este tabloul în care, în octombrie anul trecut de exemplu, la avizierul Primăriei Șelimbăr era agățată într-o piuneză copia conformă cu originalul a unui tabel nominal ”cuprinzând persoanele fizice și juridice pentru care nu există disponibil de teren agricol sau forestier la nivelul unității administrativ-teritoriale, respectiv al județului, în vederea reconstituirii dreptului de proprietate solicitat prin cerere și pentru care se propune acordarea de măsuri compensatori”.

Una din listele celor propuși să primească ”măsuri compensatorii” Una din listele celor propuși să primească ”măsuri compensatorii”

Tabelul nominal în discuție include trei nume: Kreuder Reimar, Kreuder Erwin Michael și Schuster Ute Sara, iar suprafața pentru care este propusă acordarea de măsuri compensatorii este de 6,65 de ha.

Din 2013, legislația în materia retrocedărilor a fost completată cu un sistem de restituire prin ”puncte de compensare” (după ce despăgubirea cu acțiuni la Fondul Proprietatea a început să nu mai fie o opțiune). Pentru cei cărora, din diferite motive, autoritățile locale nu le mai pot retroceda fizic terenurile naționalizate, Autoritatea națională pentru retrocedarea proprietăților (ANRP) alocă așa-numitele ”puncte de compensare” care pot fi vândute sau transformate, ulterior, în bani.

Erwin Michael Kreuder este un nume care se regăsește printre păgubiții din dosarul de urmărire penală constituit de DNA Alba Iulia pe urma neregulilor de la Șelimbăr. Din actele de urmărire penală redactate de procurori reiese că, prin diferiți intermediari, Daniel Maricuța și Elena Scumpu ar fi emis pe numele lui Erwin Michael Kreuder două titluri de proprietate pentru suprafețe de peste 26 de ha de teren, deși acesta nici nu ar fi solicitat retrocedarea unor suprafețe și nici nu ar fi avut dreptul, la momentul respectiv (tatăl său trăia încă la acea vreme și tatăl său era cel care trebuia să formuleze cererile de retrocedare). Procurorii susțin că cererea care a stat la baza retrocedării celor peste 26 de ha de teren a fost semnată în fals de o altă persoană care a recunoscut în fața anchetatorilor acest lucru. Punerea în posesie a celor 26 de hectare este suspectată de asemenea a fi măsluită, mai arată procurorii, după ce au analizat procesele-verbale pe acest subiect. ”S-a stabilit faptul că la rubrica «conform anexei nr. 50/9» grupul de cifre «50» este înscris cu instrument scriptural cu bilă și substanță de culoare neagră, în timp ce mențiunea «/9» este înscrisă cu creion din mină din grafit, aspect care relevă faptul că numitul Kreuder Erwin Michael nu a figurat inițial în acea anexă și că ea a fost ulterior completată. Cifra «9» existentă la rubrica menționată mai sus a fost scrisă ulterior, după ce grupul de cifre «20» înscrise inițial a fost înlăturat prin ștergere”, mai notează procurorii.

Cu alte cuvinte, prin aceste plastografii, Daniel Maricuța, Elena Scumpu și grupul pe care îl coordonau au pus mâna pe terenuri care nu erau al lor, nici nu fuseseră solicitate a fi retrocedate la acea dată și nici nu ar fi trebuit retrocedate pe acele amplasamente. ”Toate aceste modificări demonstrează modul intenționat haotic prin care membrii grupului au modificat și schimbat amplasamentele parcelelor, care nu are nicio legătură cu respectarea prevederilor legale în materia reconstituirii dreptului de proprietate și nici cu respectarea drepturilor cetățenilor îndreptățiți de a primi teren, astfel încât, în final, parcelele atribuite unor persoane interpuse, însumate, să formeze un grup compact. În ceea ce privește modalitatea în care au fost emise titlurile numitului Kreuder Erwin Michael, pentru a-și putea atribui terenul într-o zonă cu valoare economică, Maricuța Ioan Daniel, împreună cu Scumpu Elena și Melniciuc Maria au efectuat punerea în posesie pe amplasamentele altor persoane”, mai notează procurorii. Povestea ilegalităților comise cu terenuri pe numele lui Michael Erwin Kreuder a fost descoperită după ce adevărații proprietari ai terenurilor retrocedate în numele acestuia au deschis procese pe acest subiect.

3,1 milioane de euro

Acum, însă, pe numele lui Michael Erwin Kreuder ale cărui terenuri au fost preluate ilegal de gruparea Maricuța, administrația din Șelimbăr emite documente de adoptare a unor măsuri compensatorii. Pentru a ilustra dimensiunea despăgubirilor la care ar avea dreptul, merită consultate evaluările de terenuri realizate de procurori în acest dosar, rapoarte consultate de Turnul Sfatului. Și potrivit cărora media terenurilor furate este de cel puțin 47 de euro pe metru pătrat. Raportat la cele 6,65 ha în discuție acum, rezultă peste 3,1 milioane de euro care ar urma plătite sub formă de despăgubiri din bugetul public doar în acest caz. ”Cu alte cuvinte, acum îi despăgubim noi, ăștia mulți, pe cei pe care Maricuța și cei din jurul lui i-au furat de terenuri. Sau, altfel spus, păgubiții din dosarul Maricuța primesc acum despăgubiri de la statul român”, a declarat pentru Turnul Sfatului persoana care a atras atenția asupra tabelului afișat la Primăria Șelimbăr.

Elena Scumpu, considerată de procurori mâna dreaptă a lui Maricuța în dosarul penal deschis pe numele acestuia, este în continuare secretar al Primăriei Șelimbăr. La fel ca și în cazul lui Daniel Maricuța, nici pe numele ei procurorii nu mai au nicio măsură de control judiciar, măcar. I-am solicitat Elenei Scumpu, în scris, explicații pentru motivul pentru care acum au început a fi emise acte de despăgubire a unora dintre părțile vătămate în Dosarul Maricuța. Până la publicarea acestui articol nu a fost transmis niciun răspuns.

L-am contactat și pe primarul Șelimbărului, Marius Grecu, care la un moment dat era de asemenea în atenția procurorilor. ”Dosarul de acordare a măsurilor compensatorii a fost lucrat de către Comisia locală și își urmează cursul. Nu este singurul, printre altele prin care au fost făcute puneri în posesie. Comisia lucrează, și-a reluat activitatea din 2016. Avem titluri emise, puneri în posesie, foarte multe lucruri care s-au făcut”, a răspuns primarul Marius Grecu. Întrebat dacă acest lucru nu poate fi interpretabil, având în vedere că – în cazuri precum cel de față – apar și nume păgubite în Maricuța, primarul Grecu a declarat că e vorba de lucruri diferite. ”Nu are legătură, din punctul meu de vedere, una cu alta. Noi ne facem datoria instituțională. Pe latura penală nu mă pot pronunța”.

Actualizare 10 februarie, ora 11:00

În cursul dimineții de luni, reprezentanții Primăriei Șelimbăr au trimis răspuns la solicitarea Turnul Sfatului pe tema propunerilor din tabelul cu persoanele propuse spre a primi măsuri compensatorii. Procedura de acordare a măsurilor compensatorii în discuție este rezultatul unor sentințe judecătorești definitive de care Kreuder Reimar, Kreuder Erwin Michael și Schuster Ute Sara beneficiază și care le dă acestora dreptul la terenurile care le-au fost confiscate familiilor lor în vremea regimului comunist. În plus, termenul îndelungat în care s-a ajuns la soluționarea situației celor trei se datorează faptului că atât din cauza modificării unor proceduri, cât și din cauza dosarului instrumentat de procurori, Comisia locală pentru stabilirea drepturilor de proprietate a avut activitatea suspendată.

Conform răspunsului transmis de Compartimentul Cadastru și Agricultură din cadrul Primăriei Șelimbăr, activitatea Comisiei locale pentru stabilirea dreptului de proprietate privată asupra terenurilor Șelimbăr a fost suspendată ”în urma desfășurării evenimentelor care fac obiectul dosarului penal nr. 40/P/2014” și a fost reluată din 17 octombrie 2016, ”dată la care a fost emis ordinul prefectului nr. 472 privind actualizarea componenței Comisiei locale”.

Iar faptul că în tabelul cu propunerile pentru acordarea măsurilor compensatorii apar cele trei nume se datorează proceselor pe care aceste persoane le-au câștigat definitiv, situație care – potrivit normativelor impuse de ANRP – ”se soluționează cu prioritate”. ”În cazul dosarului la care faceți referire, procedura a fost demarată la solicitarea persoanelor îndreptățite la acordarea de despăgubiri, înregistrată la Primăria comunei Șelimbăr sub nr. 6206/22.02.2018. Procedura administrativă de completare a dosarului cu actele necesare transmiterii către ANRP s-a derulat prin intermediul Colectivului de lucru constituit în vederea sprijinirii activității Comisiei Locale Șelimbăr, constituit prin dispoziția Primarului comunei Șelimbăr”, se arată în răspunsul trimis redacției Turnul Sfatului.

După o serie întreagă de alte proceduri, lista cu persoane propuse să primească măsuri compensatorii a fost transmisă în septembrie 2019 Instituției Prefectului, însă până în prezent documentația respectivă nu a fost validată, mai precizează sursa citată.

”În concluzie, după expunerea situației de fapt, relatată mai sus, reiese că acest dosar a urmat procedura stabilită de Legea nr. 18/1991 privind fondul funciar, republicată, respectiv: depunerea și soluționarea cererii de constituire, contestație la Comisia Județeană și plângere la Judecătoria Sibiu, finalizată prin pronunțarea unei sentințe civile, rămasă definitivă și irevocabilă la data de 23.08.2013, dată la care activitatea Comisiei locale era suspendată potrivit art. 7 din Legea nr. 165/2013, motiv pentru care finalizarea acestui dosar a fost posibilă doar după reluarea activității Comisiei locale constituită prin Ordinul prefectului – județul Sibiu nr. 472/17.10.2016, precum și în urma completării dosarului sus amintit cu documentele necesare potrivit reglementărilor în vigoare”, se arată în răspunsul transmis Turnul Sfatului și care este reprodus, integral la finele acestui articol.

Prin urmare, consideră reprezentanții Primăriei Șelimbăr, motive obiective de angajații administrației locale au stat la baza modului în care au decurs lucrările în ceea ce privește cele trei nume de proprietari propuși a primi măsuri compensatorii. Suspiciunile conform cărora propunerile de acordare a măsurilor compensatorii ar avea rolul de a influența persoane vătămate în dosarul penal instrumentat de procurorii DNA sunt neîntemeiate, mai apreciază reprezentanții administrației din Șelimbăr.

Nu doar pentru păgubiți

În tabelul din octombrie 2019 cu persoane cărora le sunt propuse măsuri compensatorii apar și nume care nu fac parte din rândul celor păgubite. Ci din rândul celor care au lucrat la un moment dat cu gruparea Maricuța. Este cazul lui Schuster Ute Sara. ”Schuster Ute Sara este măritată cu Wilhelm. Iar fratele lui Wilhelm este Michael Schuster”, arată unul din păgubiții din dosarul Maricuța cu care a discutat Turnul Sfatului. Iar Michael Schuster este, într-adevăr, un alt nume care apare în dosarul Maricuța, ca făcând parte din cercul relațional al fostului primar al Șelimbărului. Spre exemplu, Michael Schuster este cel care, în 2007, cumpără de la doi interpuși ai lui Maricuța 2,1 ha de teren, aflat chiar la marginea cu Sibiul (în capătul bulevardului Mihai Viteazul). 6.330 de euro este suma plătită pentru acest teren, care ulterior a fost dezmembrat în trei parcele. Una dintre parcele a fost vândută mai apoi pentru ridicarea magazinului Lidl. O altă parte din teren a fost vândut, mai apoi, pentru ridicarea ansamblului de șapte etaje. Terenul respectiv a fost vândut ”la pachet cu autorizația de construire emisă”. Emisă pe numele lui Michael Schuster.

Din ansamblul respectiv, procurorii spun că 61 de apartamente reprezintă o mită disimulată dată lui Daniel Maricuța.

Măsuri compensatorii sunt propuse și pentru cei din anturajul implicat, de exemplu, în ridicarea ansamblului de 17 etaje de pe bulevardul Mihai Viteazul Măsuri compensatorii sunt propuse și pentru cei din anturajul implicat, de exemplu, în ridicarea ansamblului de 17 etaje de pe bulevardul Mihai Viteazul

”Mai așteptăm vreo 20 de ani”

Turnul Sfatului a reușit să ia legătura și cu unul din cei mai mari păgubiți din dosarul Maricuța. Omul locuiește de mulți ani în Germania și a cerut ca numele lui să nu fie făcut public. ”Puteți avea încredere într-un guvern, de fapt o mafie? Eu nu cred că poți avea încredere în mafioți? Cioară la cioară nu scoate ochii, îmi scuzați expresia, de aceea nu se întâmplă nimic nici aici”, a fost răspunsul dat la întrebarea dacă mai are încredere că dosarul Maricuța va fi finalizat prin trimiterea în judecată și recuperarea prejudiciilor.

Mai mult, deși este printre cei mai mari păgubiți (în dosarul de la DNA, procurorii scriu că ar fi avut dreptul la retrocedarea a zeci de hectare), sasul plecat din Șelimbăr spune că nu a fost nici măcar o dată contactat de autoritățile române în toți acești ani. ”Deloc. Zeci de hectare de teren furat și... nimic. Am mai discutat cu avocatul meu, care, într-adevăr, mi-a spus că a discutat cu cei de la DNA, sunt prins în dosar. Dar, din punctul meu de vedere nu s-a întâmplat nimic. Mai așteptăm vreo 20 de ani până se va întâmpla ceva”.

Păgubitul care nu își dorește numele făcut public a mai ”scăpat” însă o informație. Faptul că, totuși, la aproape 30 de ani de la primele sale solicitări de reconstituire a dreptului de proprietate, cei din Primăria Șelimbăr au reacționat pozitiv. ”Am fost chemat la Primărie la sfârșitul anului trecut, din cauza unor hectare de pe vechiul amplasament, pe care, într-adevăr, le-am și primit. Dar, în rest, nimic. Fără nume, vă rog să nu pomeniți numele meu”.

”Pendinte”

”Vă comunicăm că în dosarul 40/P/2014 urmărirea penală este pendinte”. (Pendinte - care este subordonat cuiva, care depinde de... 2. Care n-a fost încă soluționat, care urmează să fie rezolvat; (despre litigii) care se află în curs de soluționare în fața unui organ de jurisdicție, conform Dex 2009, via dexonline).

Păgubiții din dosarul Maricuța mai așteaptă Păgubiții din dosarul Maricuța mai așteaptă

Aceasta este hârtia pe care o arată reporterilor Turnul Sfatului un alt păgubit din dosarul Maricuța. A devenit parte în dosar după ce a izbucnit public scandalul și a venit din Germania pentru a arăta procurorilor cum și în cazul său Daniel Maricuța, Elena Scumpu și compania au lucrat în disprețul legii și în paguba lui personală.

După mai bine de cinci ani de drumuri Germania – Sibiu, după nenumărate expertize și noi procese, interpelări și declarații, omul nu prea mai are nădejde. Crede că între gruparea Maricuța și cei mai mulți dintre păgubiți s-a ajuns ”la pace”. Cel puțin asta îi este impresia după ce, în octombrie anul trecut, a participat la întâlnirea sașilor din Șelimbăr. ”Nimeni dintre cei care au venit acolo nu a mai discutat despre dosarul acesta. Nimeni nu mai are niciun interes, poți să încerci să vorbești, dar toți tac”.

Am solicitat celor de la DNA atât aprecieri cu privire la măsurile compensatorii propuse pentru păgubiții din dosarul pe care îl instrumentează, cât și o serie de detalii despre persoanele care mai sunt urmărite penal, lucrările rămase de făcut în dosar, valoarea actualizată a prejudiciilor, a sechestrelor instituite, a faptului că imensa proprietate deținută de Daniel Maricuța la Veștem a intrat în lucrări de finisaj, precum și o apreciere a perioadei în care consideră că vor finaliza lucrările la dosar. Răspunsul celor de la DNA, transmis în cursul lunii decembrie 2019, este un rezumat a ceea ce s-a efectuat până acum în dosar, fără a se aprecia cât timp le mai este necesar.

”În acest moment, cauza mediatizată prin comunicatul nr. 1858/VIII/3 din 26 noiembrie 2015, la care faceți referire, este în lucru pe rolul DNA - Serviciul teritorial Alba Iulia, infracțiunile cercetate (grup infracțional organizat, abuz în serviciu, spălare de bani, dare/luare de mită, ș.a.) impunând verificări amănunțite și administrarea unui probatoriu complex și de durată. Până în prezent s-au desfășurat următoarele activități: - au fost efectuate 61 percheziții domiciliare, - au fost audiate (în calitate de suspecți, inculpați, martori) peste 500 persoane, - sunt cercetați în stare de libertate 43 inculpați/suspecți (40 de persoane fizice și 3 persoane juridice), - au fost dispuse și efectuate 11 constatări financiar-contabile, - au fost dispuse și efectuate 28 constatări criminalistice grafice, - au fost emise peste 150 de ordonanțe prin care, în temeiul art. 170 Cod procedură penală, au fost solicitate înscrisuri de la diverse instituții și persoane fizice/juridice, - prin ordonanțele emise în anii 2016, 2017 și 2018 au fost instituite măsuri asigurătorii care au fost menținute de judecătorii de drepturi și libertăți, - a fost dispusă și efectuată de către trei experți o expertiză interdisciplinară, topografică și de evaluare, cu obiective stabilite de procuror, părți și subiecți procesuali principali, a cărei complexitate (atât ca obiective, cât și ca procedură) a justificat perioada de timp relativ îndelungată de întocmire/comunicare conform rigorilor procesual penale. Obiecțiunile formulate la Raportul de expertiză au fost respinse de procurorul de caz, respectiv procurorul ierarhic superior. În acest moment, alte informații privind stadiul anchetei nu pot fi oferite în conformitate cu prevederile art.12, alin.1, lit. e) din legea 544/2001” Răspuns transmis de DNA la întrebările trimise de Turnul Sfatului pe tema ”Dosarului Maricuța”

Unul din avocații apărării în acest dosar spune că, de fapt, peste Dosarul Maricuța s-a cam așternut praful. ”În vara lui 2018 au fost finalizate expertizele, în toamna lui 2018 au fost finalizate contraexpertizele, obiecțiunile. În ianuarie 2019 toate obiecțiunile au fost respinse. De atunci, din ianuarie 2019, eu nu știu ca altceva să se mai fi lucrat în acest dosar. Iar multe dintre infracțiuni sunt prescrise”.

Citește și

Dosarul Maricuța. Experții inculpaților au copiat rapoartele către DNA unul de la celălalt

Dosarul Maricuța. Experții: gruparea a vândut terenurile și de 40 de ori mai scump decât la preluare

Dosarul Maricuța: un an redus la audieri. Și atât

Dosarul Maricuța. Ultimul tun e și cel mai sofisticat

Dosarul Maricuța. Procurorii extind cercetările

Dosarul Maricuța. Averea unui colonel, folosită pentru a lua din banii orașului Sibiu

Maricuța a demisionat. Surse: posibilul scop este de a scăpa de arest

Dosarul Maricuța. În loc de-o poveste de Crăciun

De ce (nu) au fost arestați Maricuța & co?

Ceilalți din Dosarul Maricuța

Dosarul Maricuța. DNA cere redeschiderea urmăririi penale

Dosarul Maricuța. DNA: un BMW X6 – șpagă pentru fiu, 61 de apartamente – șpagă pentru tatăl primar

Dosarul Maricuța. Interceptări: ”le arătăm un loc rău și să punem unde ne trebuie”

Dosarul Maricuța. De la falsuri cu pastă corectoare până la ”premii” de 100.000 de euro pentru renunțarea la procese

 

Răspunsul integral transmis de Primăria Șelimbăr

raspuns selimbar 1 raspuns selimbar 2 raspuns selimbar 3 raspuns selimbar 4 raspuns selimbar 5 raspuns selimbar 6

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații, Administrație
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

14 comentarii

Costy

Acum 4 ani

Terminatorul sibiului, direct responsabil de aspectul de ghetou din selimbar si intrare in sb! Ghetoul selimbarean!
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Antrenor de ursuleti

Acum 4 ani

mai lasa idiotenile psdiste
Raspunde

Alzara 1918

Acum 4 ani

Doar finalul contează :” multe dintre infracțiuni sunt prescrise “ . Cine or fi Proscrișii ? Pensii speciale pentru nevertebrati in fața Puterii ?
Raspunde

halal justitie

Acum 4 ani

Pentru un maldar de maculatura adunat in atatia ani, peste care se va asterne praful, bravii procurori si mult iubitii judecatori care asteapta prescrierea faptelor, cer pensii speciale, pensionari anticipate, compensari cu nemiluita pentru incompatibilitati. Care-i rodul mucii dvs. d-lor? 26 de suspecti si nici o condamnare. Zero rezultate, justitie de 2 parale.
Raspunde

Sibian SB

Acum 4 ani

Trebuie rezolvata problema de urgenta : maricuta 10 ani la puscarie, tot ce are el (desigur ca nu direct pe el, ci prin interpuși) trebuie confiscat. In pușcărie sa lucreze pt bani, bani care pa fel, trebuie sa ajunga la păgubiți. Cand iese din pușcărie, la fel, sa lucreze pt bani, banii sa ajunga la pagubiti. Fiu-so, *** cu beamveuu ala de ****, la fel, sa pună osu si sa il ajute pe tasu cu prejudiciile. Grecu, demisia, e omul lui maricuta, deja a dovedit ca fura si face mârlănii. DNA, trezirea din somn!!!
Raspunde

2cents

Acum 4 ani

DNA sa vina sa va ia?? Hmmm...
Raspunde

Ovidiu

Acum 4 ani

Bravo! Bun articol de investigatie! Informatii din surse diverse si o incercare de a scoate adevarul la vedere. Cat despre dosar si cand se va solutiona, cred ca nimeni din administratie nu are interes sa se rezolva inainte de prescirere iar procurorii sunt supusi unor presiuni mari ca sa taraganeze.
Raspunde

deutsche welle

Acum 4 ani

RUSINE !
Raspunde

Che

Acum 4 ani

Reporteri de doi lei !! Acolo sunt furate peste 400 ha !!! Rușine !!
Raspunde

coco

Acum 4 ani

schuster wilhelm mai beneficiaza si de 120000 ron despagubiri Aitostrada sibiu pitesti
Raspunde

Heinz

Acum 4 ani

Domnu Marincuta a impartit Terenurile din Selimbar de parca ar fost ale lui numai la Judecator,Procuror,Prefecti si la domnu Bargoz Mircea Vasile fost sefu politie Sibiu care a vandut terunul in zona Baumax cu 10 milioane de € -Euro. Băieți deștepți au grija de domnu Marincuta si doamna Scumpu.
Raspunde

Sebi

Acum 4 ani

Bataie de joc...dna,dicot ,...justitia apara infractorii pentru ca au impartit suta de milioane de euro...100 de ani de inchisoare merita acesti ticalosi cu care este impanzita romania ....rusine
Raspunde

Bzzzz

Acum 4 ani

Presimt ca asta e altul care nu o sa ajunga la puscatorie din cauza faptului ca sunt prea multi implicati in aceasta frauda. Maricuta e doar o bucata din acest puzzle, el nu putea sa faca de unul singur astfel de manevre. In acest puzzle sunt impicati angajati ai Cartii Funciare , notari, judecatori, procurori, grefieri,......
Raspunde

Ghetto Superstar

Acum 4 ani

Individul asta ar trebui bagat la bulau cel putin 20 de ani, impreuna cu toata clica de hoti, numita "primaria selimbar". Au umplut Sibiul de mizerie... case facute cu canalizare care se varsa in Cibin, ghettouri mizerabile langa Kaufland, toate pentru a se imbogati el si familia lui de mizerabili.... Ar trebui facute niste verificari si la "Damian" sau alti dezvoltatoru care au creeat maghernitele infecte de pe Calea Cisnadiei... maghernitareala numita Arhitectilor. S-o dat frau liber tuturor analfabetilor sa faca "dezvoltari imobiliare" si iata rezultatele.... ne transformam incet incet in Tg. Jiu, dupa mintea acestor primitivi.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus