Vineri,
29.03.2024
Cer Senin
Acum
12°C

Doi bucătari șefi din Sibiu participă la competiții internaționale

Doi bucătari șefi din Sibiu participă la competiții internaționale

Doi maeștri bucătari vor reprezenta Sibiul la două competiții internaționale importante. Este vorba despre Marius Muntean, executive chef la Golden Tulip Sibiu și Gheorghe Ciutacu, executive chef la Ramada Sibiu.

În perioada 17 – 20 februarie, Marius Muntean, executive chef la Golden Tulip Sibiu, membru al Asociației Culturale Euro Est Alternativ va participa la Interreg Culinare Cup, Makarska, Croația, transmite Dr. Iulia Drăguţ, a Asociației Culturale Euro Est Alternativ A.C.E.E.A.. Anul trecut, Marius Muntean a participat la Biser Mora, competiție organizată pe insula Brac, în Croația, unde a obținut Categoria Pasăre-aur, Categoria Preparate Vegetariene-argint, Categoria Miel-argint, Categoria Pește-aur, calificându-se în finala competiției alături de alți 4 competitori. Datorită rezultatului din finală, Marius Muntean și-a câștigat locul în competiția interegională din acest an.

„Sibiu - Regiune Gastronomică Europeană 2019 a însemnat alinierea la standardele europene în ceea ce privește sustenabilitatea pe mai multe paliere de interes, inclusiv cel gastronomic, dar și în cel turistic. Marius Muntean va reprezenta Sibiul în această competiție, continuând astfel povestea anului trecut, a dezideratelor propuse în acel context”, spune Iulia Drăguț.

Marius Muntean va fi însoțit de Radu Zărnescu, Președintele Euro-toques România.

Chef Gheorghe Ciutacu ajunge la Olimpiada Mondială a Bucătarilor

Un alt maestru culinar, Gheorghe Ciutacu, executive chef-ul de la Ramada Sibiu, secretarul general al Euro-toques România și membru al Asociației Culturale Euro Est Altenativ, va participa în perioada 14-19 februarie la Stuttgart, la Olimpiada Mondială a Bucătarilor. Evenimentul este organizat de Worldchefs odată la 4 ani. Gheorghe Ciutacu a strâns în cariera sa nenumărate trofee, iar începând cu anul trecut a devenit membru al juriului în cadrul competițiilor internaționale. Meniul gândit de Gheorghe Ciutacu pentru această competiție este o invitație la descoperirea spațiului cultural sibian, al ofertei turistice gastronomice a zonei, spune Iulia Drăguț.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Raluca Budușan

de Raluca Budușan

Sănătate, Educație
Telefon:
0766 905 671

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus