Marţi,
18.01.2022
Innorat
Acum
0°C

Liberalii exultă după decizia CCR: ”Avem buget, avem capacitate administrativă legală”

Liberalii exultă după decizia CCR: ”Avem buget, avem capacitate administrativă legală”

Liberalii salută decizia CCR de a respingecererea preşedinţilor Senatului şi Camerei Deputaţilor privind conflictul juridic dintre Guvern şi Parlament pe tema adoptării bugetelor de stat şi asigurărilor sociale de stat. "Procedura de angajare a răspunderii a fost o urgenţă absolută, pentru ca ţara să aibă de la 1 ianuarie un buget adoptat. Am ajuns în această situaţie excepţională pentru că Guvernul Dăncilă nu a respectat Legea nr. 500/2002 privind finanţele publice, care obligă Executivul să construiască bugetul până la 1 noiembrie şi să îl aducă în Parlament înainte de 15 noiembrie. În mai puţin de două luni de la preluarea mandatului, Guvernul Orban a adoptat o rectificare bugetară dificilă, a plătit toate facturile restante şi şi-a angajat răspunderea pe Legea Bugetului de Stat şi Legea Bugetului Asigurărilor Sociale de Stat pentru 2020", a scris prim-vicepreședintele PNL, Raluca Turcan, aastăzi, pe pagina sa de Facebook.

” Zvoniștilor, alarmiștilor, panicarzilor de serviciu PSD și/sau apropiați lor le spun doar atât: Avem buget, avem capacitate administrativă legală”, a anunțat și deputatul PNL Nicolae Neagu. ”CCR, respingând solicitarea președintelui Camerei Deputaților, Marcel Ciolacu (PSD), și a președintelui Senatului, Teodor Meleșcanu - demisionar susținut de PSD, confirmă legalitatea bugetului de stat și a asigurărilor sociale de stat! Zvoniștilor, alarmiștilor, panicarzilor de serviciu PSD și/sau apropiați lor le spun doar atât: Avem buget, avem capacitate administrativă legală, chiar dacă este interimară, și determinarea de a guverna în limitele legilor existente pentru binele României și al românilor până la alegerile anticipate! Instituțiile statului, centrale și locale, vor funcționa și garantul acestei funcționări este Președintele României”, a anunțat deputatul Nicolae Neagu.

Alin Bratu

de Alin Bratu

Politic
Telefon:
0745 590 991

alin[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

8 comentarii

Un sibian vero

Acum 1 an

Ca si liberali ce sunteti , unii(nu aia din poza articolului) ar trebui sa reprezentati dorinta cetateanului(nu dorinta de partid, sef de partid, cercuri infractionale, si grupuri de interese) care v-a investit prin vot si sa va faceti treaba in folosul cetateanului, nepartinitor, echidistant si transparent....nu sa va asumati raspunderea pe buget la ordin(ca asa vor ei si asa au ei chef) intr-o tara europeana in sec XXI democratica si avand forma de organizare republica si regimul politic democratia!!!!Bai liberi cugetatori ce sunteti, vedeti ca astfel de practice se faceau la al XV Congres(pe care nu l-au mai apucat tovarasii)!!!Mai oameni buni treziti-va asta nu e sanatos pentru viitorul nostru oricine ar veni la putere, pt ca asta creeaza antecedente!!!
Raspunde

Marcu

Acum 1 an

" respingecererea" iar nu va cititi textul?
Raspunde

Inspectorul Javert

Acum 1 an

Atunci când faci un comentariu pe "TURNUL SFATULUI "de pe smartphone sau tabletă este aproape imposibil să-ți verifici textul pe care l-ai scris. Imediat ce ai apăsat PUBLICĂ COMENTARIU poți vedea întrun format lizibil ce ai scris .Din păcate din acel moment nu mai poți face corecturi .
Raspunde

Inspectorul Javert

Acum 1 an

Am să presupun ,absolut nejustificat, că ,,Un sibian vero ,, nu are dreptate şi am să sar în sus de bucurie !Asta înseamnă că ,începând de azi o să deschideți şantierele pentru autostrăzi şi o să modernizați spitalele .De asemenea pentru că sunteți iubitori de copii (ca toți românii ) v-eți aduce la nivel european toate şcolile din România(inclusiv cele cu wc-ul în curte ) .Bineînțeles presupun că nu se vor mai face împrumuturi externe pentru plata salarilor bugetarilor şi pensilor .
Raspunde

viorica

Acum 1 an

Ma bucur de cate ori o vad pe dna Turcan. Imi aminteste de copilarie. Pana acum semana cu Woody, ciocanitoarea buclucasa, Acum seamana cu Wilma din Aventuri in epoca de piatra!
Raspunde

raspandache

Acum 1 an

Dar n-aveti creier.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus