Sâmbătă,
06.06.2020
Parțial Noros
Acum
23°C

Un cetăţean român de pe nava de croazieră Diamond Princess, depistat cu coronavirus

13 Februarie 2020 14:05

Un cetăţean român de pe nava de croazieră Diamond Princess, depistat cu coronavirus

Un cetăţean român de pe nava de croazieră Diamond Princess, aflată în apele teritoriale japoneze, a fost depistat pozitiv cu virusul pneumoniei virale (coronavirus), informează joi Ministerul Afacerilor Externe. Cetăţeanul român a fost transferat pentru izolare şi tratament la un spital japonez specializat pentru asemenea situaţii, precizează MAE, citat de Agerpres.

Misiunea diplomatică a României în Japonia se află în legătură cu cetăţeanul român şi a efectuat în regim de urgenţă demersuri pentru obţinerea de informaţii suplimentare cu privire la procedurile sanitare ulterioare care vor fi derulate de către autorităţilor nipone. De asemenea, Ambasada României în Japonia menţine legătura şi cu ceilalţi cetăţeni români aflaţi pe vasul Diamond Princess. Pe vas s-au aflat 17 cetăţeni români (15 membri ai echipajului şi 2 pasageri).

În ceea ce priveşte nava de croazieră Westerdam, arată MAE, Consulatul General al României la Hong Kong a obţinut confirmarea că la bordul navei se află 17 cetăţeni români, respectiv 9 pasageri şi 8 membri ai echipajului. Nava a fost andocată în portul Sihanoukville, Regatul Cambodgia. Procesul de evaluare medicală a pasagerilor şi membrilor echipajului este în derulare, nefiind, până în prezent, confirmate cazuri de infecţie cu coronavirus. Reprezentanţele diplomatice şi oficiile consulare ale României din regiune sunt în contact cu autorităţile locale şi reprezentanţele diplomatice ale altor state membre UE şi sunt pregătite să acorde asistenţă consulară cetăţenilor români.

Comentarii

3 comentarii

unu

Acum 3 luni

Vaporenii nostri, normal, presteaza peste tot la munca de jos! Sa vezi cand se intorc romanii acasa din occident si nu numai! Depasim orice!
Raspunde

dancp2

Acum 3 luni

daca no beut rachiu destul a facut gripa,si nu aviara
Raspunde

Ionut Schuster

Acum 3 luni

Doamne, nu ne lasa! O sa murim in chinuri groaznice! Da boala numai pe pesedisti si salveaza-ne pe NOI!
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus