Luni,
06.02.2023
Innorat
Acum
-7°C

Ministrul Costache: La oameni e ca la mașini, toți șoferii își fac RCA, unii își permit și CASCO

Ministrul Costache: La oameni e ca la mașini, toți șoferii își fac RCA, unii își permit și CASCO

Pacienții care au bani vor primi îngrijiri medicale mai bune decât cei săraci, a recunoscut Victor Costache, ministrul interimar al Sănătății.  La om „e ca la mașini”, a declarat acesta, la Realitatea PLUS. Mai clar: toți șoferii își fac RCA, doar cei care își permit plătesc și CASCO.

Victor Costache a fost întrebat despre privatizarea serviciilor de sănătate din România, dar și despre posibilitatea ca toți românii să aibă acces la tratament.

Victor Costache: Am prorogat acest fenomen de un an pentru a reuşi să ne creăm şi noi un sistem de abonamente sau de asigurări de sănătate la care să se poată subscrie pentru a evita să scoateţi din buzunar aceşti bani.

Moderator: Până atunci va trebui să îmi fac un abonament la o clinică privată, spuneţi?

Victor Costache: Nu vă faceţi un abonament la o clinică privată. În toată Europa există asigurări complementare de sănătate, ceea ce face ca orice cetăţean european, când are o problemă de sănătate neprevăzută să nu scoată o avere din buzunar.

Moderator: Vestea bună e că nu vom plăti această coplată, dar vom plăti suplimentar la sănătate, o asigurare....

Victor Costache: De aceea se numesc complementare. Plătiţi numai dacă vreţi. Nu vă impune nimeni. Ca la maşini.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Stefan Dobre

de Stefan Dobre

Administrație
Telefon:
0724 605 815

Comentarii

6 comentarii

Corona

Acum 2 ani

Ne omorati cu zile, dl vanzator al sistemului de sanatate! Labele jos de pe sanatatea si invatamantul romanilor, peneleilor !!!!
Raspunde

Toți își doresc casco !!!

Acum 2 ani

Moldovene ! Sunt doua categorii de doctori: 1- doctori ... care sunt doctori - din păcate foarte putini 2- doctori care sunt "lepre" - din păcate foarte multi .
Raspunde

Mihai

Acum 2 ani

Corect....si cine nu isi permite un "casco" in sanatate, va muri inutil...sau altfel spus, se va culca viu si se va trezi mort...
Raspunde

Doamne fereste unde s-a ajuns!

Acum 2 ani

Doamne fereste! Bai baietas cocotat la varful ministerului, ia-ti clica de cotcari cu care ai plecat si carati-va fiecare de pe unde ati venit. Niciunul nu aveti treaba cu sibiul!
Raspunde

Inspectorul Javert

Acum 2 ani

Sistemul de sănătate din România este de rahat ,de aceia comentarile de mai sus par făcute de postaici prost plătiți .Avem,în Europa , cea mai mare rată a mortalității infantile (noi cică suntem mari iubitori de copii )şi în acelaşi timp avem şi cele mai multe decese din cauza unor boli care pot fi tratate .Pe de altă parte Costache sare calul bine de tot când vrea să înlocuiască un sistem care funcționează prost cu un sistem care numai cei cu ban mulți au acces la tratamente medicale .
Raspunde

Mihai

Acum 2 ani

Adica dupa mintea ta, oricine are o alta parere e postac si pe deasupra si platit...hal de gandire. Voi sunteti cei care invocati dreptul la libera exprimare??? Adica tu ai vrea ca toata lumea sa gandeasca la fel ca tine? Voi aveti toate "țiglele" pe casă? In ce ma priveste, comentariul meu este de fapt formulat din doua enunturi a doi ganditori in viata....probabil ca ei m-au platit sa scriu acest comentariu. Apropo, noi de ce nu am crede ca defapt tu esti un mare postac, dar neplatit? Ca nu prea are cine să te plateasca la cum gandesti...
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus