Miercuri,
12.08.2020
Partial Noros
Acum
27°C

Șase români de la bordul navei Diamond Princess au fost repatriați. Rezultat negativ la testarea pentru Coronavirus

22 Februarie 2020 13:43

Șase români de la bordul navei Diamond Princess au fost repatriați. Rezultat negativ la testarea pentru Coronavirus

Câțiva dintre românii blocați pe vasul de croazieră Diamond Princess, încă de la începutul acestei luni, în portul japonez Yokohama, au fost repatriați în această dimineață, la cerere. Cei șase au fost aduși cu un avion militar și se află pentru următoarele două săptămâni izolați într-un loc pe care autoritățile nu l-au dezvăluit, relatează Digi24.

În total, la bord s-au aflat 17 cetățeni români, respectiv doi pasageri și 15 membri ai echipajului. Șase dintre aceștia și-au exprimat dorința de a reveni în România, iar doi sunt internați în Japonia.

„Toți cei șase cetățeni români au fost îmbarcați la bordul aeronavei puse la dispoziție, în cadrul mecanismului european de protecție civilă, de către guvernul italian. Anterior îmbarcării, aceștia au fost testați de către echipa medicală mobilă, rezultatele testărilor fiind negative pentru infecția cu COVID-19 (Coronavirus). Ambasada României la Tokyo este în legătură cu cei doi cetățeni români spitalizați, cât și cu ceilalți nouă cetățeni români, membri ai echipajului, care au decis să rămână pe vasul de croazieră”, au transmis reprezentanții MAE.

Potrivit șefului Departamentului pentru Situații de Urgență, Raed Arafat, în cazul în care unul din cei repatriați va începe să afișeze simptome ale prezenței virusului, medicii români sunt pregătiți. „Ce avem nevoie la acest moment, tot, există. Deja ne pregătim inclusiv pentru a face față dacă în Europa virusul începe să se răspândească mai agresiv”, a spus Raed Arafat.

Sursa: digi24.ro

Cristina Bălău

de Cristina Bălău

Eveniment, Cultură 
Telefon:
0770 962 946
E-mail: cristina[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

1 comentarii

Diapri

Acum 5 luni

Carantina ar trebui sa fie ma lunga...vreo 21 de zile. Daca nu char 40 (quaranta=40)
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus