Vineri,
19.08.2022
Cer Senin
Acum
32°C

Cioloș e pregătit de guvernare. ”Suntem gata să mergem în Parlament și să prezentăm programul și echipa”

Cioloș e pregătit de guvernare. ”Suntem gata să mergem în Parlament și să prezentăm programul și echipa”

Președintele PLUS, Dacian Cioloș, susține că este pregătit să-și asume guvernarea, așa cum a făcut-o și în 2016, deși așa nu se vor putea face reforme și nici nu vom putea scăpa de populisme. ”Decizia Curții Constituționale de ieri poate avea probleme, dar suntem obligați să o urmăm. Dacă este nevoie de desemnarea unui prim-ministru care chiar să încerce să construiască o majoritate, deși șansele sunt infime, atunci așa să fie. Suntem gata să mergem în Parlament și să prezentăm programul și echipa noastră de guvernare, singuri sau într-o alianță. Dacă vom reuși, vom guverna, dacă nu, va fi făcut un nou pas către anticipate. Important este să nu rămânem blocați în nehotărârea actuală a altor actori politici. În astfel de crize, este nevoie de oameni hotărâți”, a anunțat Cioloș pe pagina sa de Facebook.

Liderul PLUS spune că România intră acum în ce mai ”gravă criză constituțională din ultimii 30 de ani”. ”Începând cu decizia Curții Constituționale de ieri, România a intrat în cea mai gravă criză constituțională din ultimii 30 de ani. Acum mai puțin de o lună, o largă majoritate a partidelor parlamentare păreau dispuse să meargă spre alegeri anticipate, fapt care a și determinat căderea Guvernului. Peste noapte, PSD se răzgândește, iar PNL începe să șovăie. Președintele ne anunță că începe să nu mai creadă în alegeri anticipate. Perspectiva cea mai probabilă pare cea de a rămâne șapte luni cu un guvern interimar sau un guvern fără susținere majoritară clară în parlament. Am mai trecut în 2016 printr-o astfel de situație și știu că este practic imposibil să faci reforme și să scapi de populisme electorale votate în parlament în astfel de situații. În tot acest amalgam de răzgândiri, poziția mea, a PLUS, dar și a Alianței USR PLUS râmâne aceeași. Credem că cea mai bună soluție sunt alegerile anticipate”, a mai scris Cioloș.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Alin Bratu

de Alin Bratu

Politic
Telefon:
0745 590 991

alin[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

2 comentarii

Decebal

Acum 2 ani

cioLos goe home - de tine nu avem nevoie ...frantuzitule !
Raspunde

dancp2

Acum 2 ani

vreti sa mai cumparati o data cumintenia pamintului a lui brincusi si nu aveti bani la partid herr csolos julien?
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus