Miercuri,
01.02.2023
Innorat
Acum
2°C

Ofelia Popii, despre rolul care i-a adus nominalizarea la UNITER: „Plecam de la repetiții efectiv devastată”

Ofelia Popii, despre rolul care i-a adus nominalizarea la UNITER: „Plecam de la repetiții efectiv devastată”

Ofelia Popii și Marius Turdeanu, actori ai Teatrului Național Radu Stanca din Sibiu, au fost nominalizați la premiile UNITER 2020, ca cei mai buni actori în roluri principale, datorită reprezentațiilor din spectacolul „Cui i-e frică de Virginia Woolf?”. Actrița sibiancă a povestit pentru Turnul Sfatului despre emoțiile prin care a trecut datorită acestui rol și cât de mult a afectat-o aducerea la viață a Marthei, pe scena TNRS.

Cei doi actori sibieni nominalizați pentru premiile „Cea mai bună actriță în rol principal” și „Cel mai bun actor în rol principal” au primit această oportunitate datorită personajelor interpretate în „Cui i-e frică de Virginia Woolf?”, de Edward Albee, în regia lui Andrei și a Andreei Grosu – Martha și George. Ofelia Popii spune că primește cu mare bucurie nominalizarea și că este „întotdeauna binevenită o astfel de recunoaștere”.

„În artă cel puțin, entuziasmul este însoțit mereu de neîncredere și în momentul în care ești recunoscut primești putere ca să mergi mai departe. Cumva îți dă încredere că ceea ce faci e ok, e bine și te ajută să continui, iar rolul acesta e absolut minunat, unul dintre cele mai frumoase personaje feminine din istoria literaturii și șansa în sine de a juca acest personaj e absolut extraordinară. Faptul că o fac și bine, potrivit celor care au ales ca eu să fiu nominalizată, fiind un rol atât de greu, mă face într-adevăr să fiu extrem de recunoscătoare pentru faptul că am luat în primire acest personaj, atât față de teatru, cât și față de regizorii care au avut încrederea să mi-l ofere”, spune actrița.

Despre personajul care i-a adus nominalizarea, Ofelia spune că este unul cu o puternică încărcătură emoțională. „Textul este absolut fabulos. Și acum îmi amintesc de începutul repetițiilor. De fiecare dată după ce citeam și discutam textul, apoi după ce îl și interpretam, când plecam parcă aveam un bolovan în stomac, pentru că e un personaj care conține foarte multă suferință și tot textul acela are o greutate aparte, a fost o senzație pe care nu am mai avut-o până acum la niciun personaj, o încărcătură atât de puternică emoțional. Plecam de la repetiții efectiv devastată. Cu timpul am reușit un pic să-mi regăsesc echilibrul și să mă obișnuiesc puțin cu el, dar într-adevăr de fiecare dată când îl joc mă simt absolut răvășită. E un rol minunat dar încărcat cu foarte multă suferință. Sunt convinsă că vorbește în fiecare din sufletele celor din sală și asta mă tulbură foarte tare”, mărturisește artista sibiancă.

Nominalizările pentru premiile galei UNITER 2020 pot fi consultate pe site-ul oficial al evenimentului.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Cristina Bălău

de Cristina Bălău

Eveniment, Cultură 
Telefon:
0770 962 946
E-mail: cristina[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus