Duminică,
27.11.2022
Innorat
Acum
2°C

Wizz Air a scos din funcțiune aeronava cu care a călătorit italianul diagnosticat cu coronavirus

Wizz Air a scos din funcțiune aeronava cu care a călătorit italianul diagnosticat cu coronavirus

Operatorul aerian low-cost Wizz Air confirmă că a transportat, pe ruta Italia-România şi înapoi, un pasager despre care s-a confirmat ulterior că este infectat cu coronavirus. Compania susţine că aeronava a fost scoasă din uz şi va fi dezinfectată.

„Wizz Air confirmă faptul că a fost notificată de către autorităţile sanitare că pe zborul W6 3762 Bologna - Craiova din 18 februarie şi pe zborul W6 3761 de la Craiova la Bologna din 22 februarie a existat un pasager ulterior diagnosticat cu Coronavirus. Wizz Air urmează procedurile interne, este în contact cu autorităţile relevante şi monitorizează îndeaproape evoluţia în conformitate cu recomandările Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS). Echipele de mentenanţă ale companiei şi personalul de la sol au în vigoare ghiduri şi proceduri clare, prescrise de autorităţile medicale, spre a fi aplicate pentru alte posibile cazuri similare. Securitatea pasagerilor şi a echipajului nostru rămâne prioritatea Wizz Air", arată reprezentanţii companiei într-un comunicat remis Adevărul. Compania aeriană arată că avionul cu care s-a operat cursa cu pasagerul infectat a fost scos imediat din uz şi va fi dezinfectat.

"Wizz Air confirmă că este în legătură cu autorităţile relevante cu privire la măsurile viitoare necesare pentru a menţine echipajul şi pasagerii care au călătorit împreună cu pasagerul infectat de Coronavirus în siguranţă. Aeronava care a operat zborul afectat a fost scoasă din funcţionare cu efect imediat şi va fi dezinfectată în conformitate cu reglementările specifice înainte de a reveni la operaţiuni. O altă aeronavă din flota Wizz Air a fost alocată pentru a opera zborul W6 3762 Bologna - Craiova, care este reprogramat pe 26 februarie. Deşi situaţia de mai sus este în afara controlului Wizz Air, compania aeriană îşi cere scuze pentru acest inconvenient. Securitatea şi sănătatea pasagerilor şi a echipajului nostru rămân prioritatea noastră, iar WIZZ va lua toate măsurile necesare pentru a se asigura că acestea rămân protejate”, mai arată reprezentanţii companiei.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Comentarii

1 comentarii

sibianca

Acum 2 ani

Praf in ochi. Ce calatorii din Italia nu pot sa se urce in avioane de pe alte rute care apoi sa se imbarce spre Romania . Parca luni a fost cazul la Sibiu cu cetateanul care a venit de la Ventia pe ruta Viena Sibiu. Nu se mai spune nimic despre acest caz. De ce nu ne informeaza autoritatile specializte in aceasta problema. Problemele se vad a fi foarte grave, nu va jucati cu populatia romaniei.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus