Joi,
28.09.2023
Cer Senin
Acum
10°C

Marquardt - Educație pentru profesioniștii de mâine

Marquardt - Educație pentru profesioniștii de mâine

Marquardt în campania „Meseria face diferența!”

Inspectorul școlar general al județului Sibiu, Alexandru Dumbravă, s-a implicat în campania de promovare „Meseria face diferența!”, lansată de Ministerul Educației și Cercetării și Centrul National de Dezvoltare a Învățământului Profesional și Tehnic. În cadrul acestei campanii, Alexandru Dumbravă a făcut o vizită de informare la Marquardt pentru a „lua pulsul” învățământului profesional în sistem dual din Sibiu.

Compania Marquardt Sibiu este un susținător activ al sistemului de învățământ dual și a sprijinit școala duală încă din 2014, din faza de proiect pilot. Acest tip de învățământ, care îmbină procesul educativ teoretic din școală (Colegiul Tehnic Independența) cu cel practic, derulat în cadrul companiei.

Pentru derularea procesului de învățământ, Marquardt Sibiu a investit 190.000 euro în construirea și dotarea unui atelier cu aparatură și echipamente moderne special dedicate pregătirii elevilor în meseriile viitorului. Investiția a constat în utilaje de prelucrări mecanice, standuri pneumatice, electro-pneumatice, electronice și senzoristice. Dotarea modernă și coordonarea tutorilor specializați sunt elementele care asigură pregătirea elevilor în pas cu tehnologiile secolul XXI și derularea unui proces de învățământ modern și eficient, adaptat cerințelor pieței muncii.

inspector scolar cu cioca 5

Inspectorul general școlar a făcut cunoștință cu elevii anului II, care erau în practică la atelier. Alexandru Dumbravă a precizat că, prin intermediul campaniei „Meseria face diferența!”, va organiza acțiuni, vizite și ateliere ale Inspectoratului împreună cu unitățile de învățământ profesional și cu agenții economici pentru a prezenta meseriile care pot face diferența în evoluția profesională a tinerilor: „Educația și formarea profesională au un rol important în crearea și dezvoltarea unei societăți bazate pe competențe. Campania noastră are drept scop prezentarea celor mai relevante meserii în care se pot forma absolvenții de clasa a VIII-a și avantajele pe care le oferă învățământul profesional și profesional dual. Campania «Meseria face diferența!» se va încheia în 11 martie, de Ziua Națională a Meseriilor”.

Compania Marquardt a pregătit până în prezent trei generații de elevi, iar în vara acestui an urmează să absolve a patra generație. Firma se asigură că elevii sunt pregătiți pentru nevoile ei specifice și, simultan, sprijină material elevii și școala pentru a derula un proces de învățământ modern și eficient, adaptat cerințelor pieței muncii. Învățământul dual organizat de Marquardt are eficacitate 100%, toți absolvenții fiind atât de bine pregătiți, încât au fost apoi angajați direct în companie.

Învățământul dual a fost introdus începând cu anul scolar 2017-2018, an în care la nivel național s-au înregistrat 2.268 elevi în prima promoție. În urma eforturilor comune ale celor implicați, numărul elevilor din învățământul dual a crescut, ajungând în anul școlar 2019-2020 la 12.908 elevi, aproape dublu față de anul școlar precedent.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus