Joi,
28.03.2024
Cer Senin
Acum
12°C

Coronavirus: Situația în Sibiu și la nivel național. Peste 8.300 de persoane monitorizate la domiciliu

Coronavirus: Situația în Sibiu și la nivel național. Peste 8.300 de persoane monitorizate la domiciliu

În contextul infecțiilor cu noul coronavirus, situația în județul Sibiu, rămâne neschimbată. Potrivit reprezentanților ISU Sibiu, nu există nicio persoană infectată cu acest virus, nu există persoane în carantină și nici apeluri la numărul de urgențe 112 cu privire la aspecte legate de coronavirus. Există, totuși, peste 50 de persoane care sunt monitorizate la domiciliu. La nivel național, însă, prezența noului coronavirus a fost confirmată la alte două persoane.

Reprezentanții ISU Sibiu precizează că, în acest moment, „în județul Sibiu nu există nicio persoană pentru care să fi fost confirmată infectarea cu virusul COVID – 19 și nu există persoane care să se afle în carantină”. Pe de altă parte, se transmite faptul că astăzi, 28 februarie, sunt 56 de persoane sunt monitorizate la domiciliu pe raza județului Sibiu.

În ultimele 24 de ore, Inspectoratul pentru Situații de Urgență „Cpt. Dumitru Croitoru” al județului Sibiu nu a fost primit niciun  apel la numărul unic pentru apeluri de urgență 112  cu privire la aspecte referitoare la Coronavirus. Autoritățile monitorizează permanent situația.

La nivel național sunt trei persoane la care prezența coronavirusului a fost confirmată

La nivel național, în cursul zilei de astăzi, au fost confirmate două noi cazuri de infectare cu virusul COVID-19. Este vorba despre un bărbat din județul Maramureș și o femeie din județul Timiș. Starea de sănătate a pacienților are, în acest moment, o evoluție pozitivă, transmit autoritățile.

Astfel, în România sunt confirmate trei cazuri de infectare cu virusul COVID – 19 (Coronavirus), pentru restul persoanelor testate rezultatele analizelor fiind negative.

De asemenea, în acest moment, 47 de persoane se află în carantină, iar 8.356 de persoane sunt monitorizate la domiciliu.

Ultimele teste ale pacientului din Gorj sunt negative

Potrivit reprezentanților Ministerului Sănătății, pacientul din județul Gorj depistat cu noul Coronavirus (COVID-19) a fost retestat în cursul zilei de astăzi, testele având rezultat negativ. Cei de la Institutul Național de Boli Infecțioase „prof.dr. Matei Balș” spun că, în următoarea perioadă, pacientul va fi testat a treia oară. Dacă rezultatul va fi tot negativ atunci pacientul este considerat vindecat și va fi externat. După externare pacientul nu trebuie să mai fie izolat la domiciliu sau în carantină.

Autoritățile reamintesc că, în cazul în care sunt suspiciuni asupra unor persoane care ar fi contactat virusul, aceste situații trebuie anunțate la numărul unic de urgență 112.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Raluca Budușan

de Raluca Budușan

Sănătate, Educație
Telefon:
0766 905 671

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus