Luni,
28.11.2022
Parțial Noros
Acum
1°C

Inițiativa civică „Împreună pentru Șura Mare” caută voluntari pentru plant arbori în Cantonul Hamba

Inițiativa civică „Împreună pentru Șura Mare” caută voluntari pentru plant arbori în Cantonul Hamba

Inițiativa civică „Împreună pentru Șura Mare” organizează o acțiune de plantat arbori în cantonul Hamba, la pepinieră. Acțiunea va fi făcută alături de toți cei care își doresc să participe la operațiune. Prima etapă are loc în acest week-end, sâmbătă, 7 martie. Pot participa maxim 60 de persoane, pe bază de înscriere.

Reprezentanții inițiativei civice „Împreună pentru Șura Mare” îndeamnă la o nouă acțiune menită să aducă comunei un aer mai curat prin plantarea mai multor arbori în Cantonul Hamba, la Pepinieră. Sunt invitați să li se alăture oricine dorește să se implice și să facă o faptă bună.

„Ne dorim un mediu sănătos pentru copiii noștri. Ne dorim să fim modelul lor. Pentru asta, trebuie să ne implicăm și să depunem efortul necesar, să lăsăm  în urma noastră, un aer mai curat iar pădurea (plamanul naturii), să o intinerim și să o protejăm. Alături de Ocolul Silvic Dealul Sibiului din Șura Mare, am identificat posibilitatea de a împăduri o suprafață de teren, pe teritoriul comunei noastre Șura Mare, mai precis în Cantonul Hamba, la Pepinieră”, spun reprezentanții inițiativei.

Participanții doritori sunt așteptați sâmbătă, 7 martie, la ora 09:00, la locul de întalnire, Parcul din Hamba, având asupra lor, mănuși și bocanci pentru a desfășura prima etapă a acțiunii și anume curățarea locului în care vor fi plantați puieții în etapa următoare. Plantarea efectivă a copacilor va fi făcută peste două săptămâni, în 21 martie, tot într-o sâmbătă, dacă vremea va fi favorabilă.

„Este indicat să vă aduceți cu voi, sticla peronală cu apă, o lingură sau furculiță însoțită de o farfurie sau castron. Nu vrem să folosim pahare, sau farfurii de unică folosință. Fiecare trebuie să fie pregătit cu o pungă, astfel încât, tot gunoiul pe care îl produce în aceste ore, să îl transporte în sat, oraș sau acasă la el, unde îl va depozita corespunzător și selectiv”, mai spun reprezentanții inițiativei.

Acțiunea se va termina cu un festin culinar în natură pregătit de Ilie Cârstea, câștigătorul primei ediții a „Festivalului Ceaunului”, care va găti la marginea pădurii, un ceaun cu fasole. Preparatul va fi distribuit gratuit, fiecărui participant la această acțiune, după ce se va termina treaba. Acesta este motivul pentru care fiecare trebuie să aibă lingură și castron.

Pentru că locurile sunt limitate de dimensiunea ceaunului, pot participa doar 60 de persoane.

Înscrierile se fac pe pagina de facebook „Împreuna Pentru Șura Mare” sau la numărul de telefon 0771.127.794, până vineri, 6 martie, ora 14:00.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Raluca Budușan

de Raluca Budușan

Sănătate, Educație
Telefon:
0766 905 671

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus