Duminică,
24.01.2021
Parțial Noros
Acum
7°C

Un primar caută partid pentru alegeri. ”Sunt liber pentru o ofertă mai bună”

Un primar caută partid pentru alegeri. ”Sunt liber pentru o ofertă mai bună”

Un primar PSD din județ, aflat în funcție de 12 ani, spune că așteaptă ofertele celorlalte partide pentru a se decide cu cine va candida pentru al patrulea mandat. Dezamăgit de atmosfera din PSD, primarul din Laslea, Ioan Onea, nu vede însă prea multă speranță venind de la celelalte partide. ”Mai bine merg independent, că tot atâta sprijin ai, oriunde mergi. Oriunde te-ai duce. Nu mă motivează nimeni, că dacă m-ar motiva cineva mai mult decât atât, acolo m-aș duce. Să vină să-mi zică <uite domnul Onea te motivez, îți dăm un sprijin mai mare, o să faci mai multe pentru comunitate>. Dar din moment ce AFIR-ul (n.r. Agenţia pentru Finanţarea Investiţiilor Rurale) merge așa cum merge... Vă spun, de doi ani și jumătate mă chinuiesc să aduc un buldo-excavator. Acte adiționale, peste acte adiționale, când crezi că e mai bine și ai terminat, zici că nu se vede semnătura electronică. Alt act adițional, între timp a crescut prețul, trebuie schimbat devizul de achiziție și o iei iar de la început cu alte acte adiționale. Pentru o simplă achiziție. Ce să mai zici de-o lucrare mare? Hai să fim serioși”, spune supărat primarul.

”Schimbarea șefilor, bucuria proștilor”

Onea e disperat că Guvernul PNL a închis programele care se desfășurau prin PNDL. ”La PNDL nu mai avem ce căuta, că l-au întrerupt. Stăm. Ne-a verificat și Inspecția în Construcții și nu știu cine și stăm și nu lucrăm nimic pentru că l-au oprit. Lucrări care au fost contractate acum spune că nu le mai finanțează. Ne-a trimis hârtie, avem hârtie de la Ministerul Dezvoltării. Păi cu ce strângem noi aici în comună ce să facem?”, se întreabă primarul.

Ioan Onea primar laslea (3)

Ioan Onea spune că toate localitățile din jurul său, inclusiv Laselea, au beneficiat de PNDL. ”Au întrerupt PNDL-ul și dacă luați fiecare comunitate, eu am apă, am canal pe PNDL, am școală. Hoghilagul, le fel, are grădiniță. Biertanul a făcut canalizare, Brateiu, toate comunele au lucrări și ei nici nu se gândesc să dea drumul la lucrări. Nu lucrează nimeni, nimic. Mai mult, unele contracte finanțate, am acum niște lucrări de asfaltare pe străzi, spune că nu le finanțează, că se gândesc să deschidă un alt PNDL. Alegeri dacă am face de trei ori pe an, să se schimbe șefii. Schimbarea șefilor, bucuria proștilor, asta o spun eu, la anii mei. M-aș duce oriunde care mi-ar propune o ofertă mai bună. Scrieți acolo: primarul Onea, liber pentru o ofertă mai bună. Să ofere cineva ceva mai bine că plec imediat”, declară primarul.

”Credeți că dacă m-aș muta la alt partid, aș fi mai bun?”

Onea spune că primarii ar trebui să fie apolitici, pentru că ei reprezintă interesele oamenilor și ale localității fără să țină seamă prea mult de doctrina politică. ”Din păcate, nu ne ajutăm între noi și aici nu mai e vorba de partide. Credeți că dacă m-aș muta la alt partid, aș fi mai bun? Sunt același. Ori îs independent, ori îs la PSD, ori la PNL, ori la țigani, nu contează unde sunt, că tot eu sunt. Chestia e să putem face ceva pentru comunități. Ei, dacă aș fi parlamentar, da domnule mă duc acolo să schimb opțiunea ar fi altceva, dar pentru primar...”, spune primarul din Laslea. ”Și unde să fug? Dați-mi o informație, ziceți-mi unde să mă duc, să fie mai bine pentru Laslea. Acolo mă duc. Și în PSD, ați văzut, e o degringoladă, mai ales în Sibiu. Ne descurcăm destul de greu. Organizația e un pic împrăștiată”, completează Ioan Onea.

 Laslea e o comună la marginea județului, în nord, la granița cu județul Mureș. Cu o populație de peste trei mii de locuitori, cel puțin în acte, Laslea este una din localitățile cu cel mai mare procent de etnici germani: 7,36% din populație, conform recensământului din 2011. Conform acelorași date, majoritatea locuitorilor sunt români (58,67%), urmați de romi (29,55%).

 

Alin Bratu

de Alin Bratu

Politic
Telefon:
0745 590 991

alin[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

3 comentarii

ptr marioneta de la ts

Acum 10 luni

Bratule nu te mai strofoca sa scrii la comanda, ca nu-ti iasa! Persisti in prostie, esti penibil. Nu ti-a iesit mizeria, din contra, ti-o iei maxim! Gaunos esti!
Raspunde

Calin

Acum 10 luni

mai "marioneta" .. ti-a dat si tie Ion 1 litru de ulei ca sa lasi comentariul ala macar ? Ca doar stim cu totii cum rezolva PSD alegerile .. cu ulei , faina si zahar . Macar tu ai primit ceva ?
Raspunde

Marcel

Acum 10 luni

Trif este o rusine pentru Sibiu!!!!
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus