Luni,
15.08.2022
Cer Senin
Acum
21°C

Proiectele maratonului. Căsuța din Munți de lângă vârful Măgura: „Avansăm cu lucrările”

Proiectele maratonului. Căsuța din Munți de lângă vârful Măgura: „Avansăm cu lucrările”

Un proiect de suflet al Asociației Tur Alpin, Căsuța din Munți care se construiește în apropierea vârfului Măgura, are nevoie din nou de fonduri. Proiectul se întinde pe durata a 3-4 ani, iar la final va fi un refugiu alpin, „un loc prielnic pentru activități în aer liber”. Căsuța din Munți se regăsește din nou pe lista proiectelor înscrise la Maratonul Internațional Sibiu și se bucură de primii susținători înscriși să alerge.

Proiectul este unul de durată, arată cei de la Asociația Tur Alpin, iar bugetul stabilit pentru anul acesta este de 15.000 de lei. De-a lungul timpului, de la demarare, voluntarii și reprezentanții asociației au reușit să aducă apă potabilă și să toarne fundația și placa, urmând ca anul acesta să avanseze cu finalizarea construcției în proporție de 70%, iar în 2021 să reușească să monteze acoperișul.

„Am reușit să rezolvăm în așa fel încât să avem apă potabilă pe locație și avem fundația turnată și placa. Acestea au fost și lucrările pe care ni le-am asumat anul trecut. Am avut ajutor atât din partea membrilor cât și a voluntarilor. Încercăm ca anul acesta să terminăm, prioritară este transportarea materialelor, dar trebuie să se îndrepte puțin vremea. Dacă reușim să punem și acoperișul anul acesta ar fi ideal, dar să vedem dacă ne ajută și vremea, pentru că sus este mai frig decât la oraș cu vreo cinci grade cel puțin. Avem deja ajutoare anunțate, oamenii ne întreabă mereu când reîncepem lucrările”, a transmis Bogdan Gușe, din partea Asociației Tur Alpin, pentru Turnul Sfatului.

80679872_2807750149284224_3813183402610262016_o

Inițiatorii proiectului explică faptul că zona de creastă a munţilor Cindrel nu dispune de suficiente refugii şi locuri de cazare care să asigure turismul montan în condiţii de deplină siguranţă. Tocmai pentru a depăşi acest „handicap” a apărut Căsuța din munți care „să asigure un punct de plecare şi iesire din Munţii Cindrel pe partea estică şi din care să se poată ajunge la următoarea zonă de cazare în Staţiunea Păltiniș”.

Construcția va fi amplasată la aproximativ trei ore distanță de Cisnădie, în imediata apropiere a Vârfului Măgura și a marcajelor din zonă, pentru a face legătura cu Sadu, Râu Sadului, Cisnădioara cât și cu munții Lotrului.

casuta din munti

Anul acesta, la Maratonul Internațional Sibiu puteți alerga pentru unul din cele 54 de proiecte înscrise și acceptate de Fundația Comunitară Sibiu. Mai multe detalii găsiți pe site-ul maratonului, unde puteți să vă și înscrieți pentru cauza aleasă.

Foto: Facebook/Asociația Tur Alpin

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Cristina Bălău

de Cristina Bălău

Eveniment, Cultură 
Telefon:
0770 962 946
E-mail: cristina[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus