Sâmbătă,
18.05.2024
Parțial Noros
Acum
19°C

USR Tălmaciu despre desființarea unei treceri de pietoni: ”Incompetență sau nepăsare?”. Replica celor de la Drumuri

USR Tălmaciu despre desființarea unei treceri de pietoni: ”Incompetență sau nepăsare?”. Replica celor de la Drumuri

USR Sibiu, prin vocea liderului din Tălmaciu, Ovidiu Tiution, a luat joi atitudine față de desființarea unei treceri de pietoni din zona centrală a localității.

Postarea pe această tema a USR Tălmaciu s-a viralizat joi pe rețelele sociale, stârnind numeroase reacții din partea sibienilor.

„Considerăm că anularea trecerii de pietoni de pe DN7 din orașul Tălmaciu ( la intersecția străzilor Gheorghe Lazăr și Ștefan Ludwig Roth) este o decizie nejustificată care afectează siguranța cetățenilor și traficul pietonal. Vrem să aflăm cine a anulat principala trecere de pietoni din orașul Tălmaciu!”, spune Ovidiu Tiution.
USR-iștii mai spun că trotuarul pe care ar trebui să îl folosească pentru a se deplasa la următorul punct de trecere, „amenajat corespunzător”, nu este accesibil tuturor cetățenilor.

Foto: USR Tălmaciu Foto: USR Tălmaciu

„Persoanelor cu dizabilității sau părinților cu cărucioare le va fi aproape imposibil să parcurgă zonele extrem de înguste sau să ocolească craterele din asfalt. Siguranța cetățenilor este pusă în pericol de astfel de decizii inexplicabile și lipsite de transparență. Facem apel la responsabilitate”, concluzionează politicienii locali.

Foto: USR Tălmaciu Foto: USR Tălmaciu

În replică, reprezentanții Direcției Regionale de Drumuri și Poduri Brașov, cei care au desființat în cursul zilei de ieri trecerea respectivă de pietoni, spun că mai există o trecere bine marcată și semnalizată foarte aproape, astfel că indignarea nu se justifică. Plus că desființarea ei s-a făcut la solicitarea Poliției Rutiere din motive de siguranță, după informarea autorităților locale.

”Trecerea de pietoni desființată se află la aproximativ 50 de metri de trecerea care a fost semaforizată anul trecut și astfel au fost eliminate accidentele care implicau pietoni. Desființarea s-a făcut la cererea Poliției și a fost anunțată și Primăria din localitate. Menționez că în Tălmaciu mai există o trecere de pietoni. Adică au fost în total trei, din care s-a desființat una”, a declarat Robert Elekes, purtătorul de cuvânt al DRDP Brașov.

Captură Google Maps cu distanța dintre cele două treceri de pietoni Captură Google Maps cu distanța dintre cele două treceri de pietoni

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Stefan Dobre

de Stefan Dobre

Administrație
Telefon:
0724 605 815

Comentarii

2 comentarii

Don Balon

Acum 4 ani

Si una e prea mult! Traiasca masinile,pietonii nu trebuie sa aiba dreptul de a trece drumul,eventual sa li se dea cartele cu numar limitat de treceri lunare.
Raspunde

Achim Mihai

Acum 4 ani

Problema nu este punctual acestă trecere de pietoni, ci faptul că prin desființarea acesteia pietonii au o singură cale de acces pe acest pod. Anume de pe str.S.L.Roth avem un "trotuar" de aproximativ 40cm lățime, pe care in partea dreaptă au montat indicatoare de semnalizare de tip marcaj parcare, nu au nici o rezistență, nu protejează, iar in partea stângă avem un parapet vechi și care se mișcă înspre râul Sadu cu o înălțime de aproximativ 5,6 metri. Practic nu pot trece 2 persoane pe acest spațiu, cu un carucior de copii exclus, carucior pentru persoanele cu dizabilități exclus. Divada astăzi un locuitor din Tălmaciu a fotografiat o doamnă in vârstă care se blocase cu cadrul de ajutor la deplasare. A intervenit și cu greu a reușit să o ajute să treacă acest loc.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus