Sâmbătă,
26.11.2022
Innorat
Acum
5°C

Iohannis: Pădurile sunt aurul verde al României și acest aur trebuie protejat și înmulțit

Iohannis: Pădurile sunt aurul verde al României și acest aur trebuie protejat și înmulțit

Președintele Klaus Iohannis a participat vineri la evenimentul de lansare a Campaniei Naționale de Împădurire „O pădure cât o țară”, pe Șantierul de împădurire Uliești, din cadrul Ocolului Silvic Găești, județul Dâmbovița. „Trebuie să fim conștienți că problema climei este foarte serioasă, iar studiile arată că cea mai eficientă măsură de a combate schimbările climatice este plantarea de păduri”, a declarat Klaus Iohannis, înainte să planteze împreună cu ministrul mediului și cu premierul Orban un stejar.

iohannis plantat impadurire copaci (1)

"A fost o mare bucurie să particip astăzi la lansarea Campaniei Naționale de Împădurire „O pădure cât o țară”. Pădurile sunt „aurul verde” al României și acest aur trebuie protejat și înmulțit. Este nevoie de mai multă pădure în România pentru a avea un mediu mai sănătos și mai curat. În plus, pentru a combate încălzirea globală, cea mai eficientă măsură o reprezintă tot plantările de păduri. Trebuie să creștem semnificativ suprafața împădurită din România, iar această campanie este un foarte bun început și sper să fie un simbol și un imbold pentru autoritățile locale. Îmi doresc foarte mult ca în următorii ani să ajungem să avem o extindere semnificativă a zonelor împădurite din România. Pădurile sunt o chestiune de suflet naţional şi de aceea sunt foarte încrezător că vom reuşi să schimbăm lucrurile în bine", spune președintele Iohannis.

Ministrul Mediului, Costel Alexe, a anunțat că sunt 53 de milioane de copaci care vor fi plantați în cadrul campaniei „O pădure cât o țară”.

„Sper ca împreună să reușim să împădurim o pădure cât o țară, și dincolo de măsurile pe care le luam pentru opirerea defrișărilor ilegale, să dăm un semnal pentru a avea păduri cât mai frumoase, mai verzi și mai întinse. 53 de milioane de puieți vor ajunge pe șantierele de împădurire. Facem prima centură verde în județul Bihor, plantăm pe terenuruile nisipoase de la Dăbuleni. Vrem să arătm că prin solidarizarea instituților statului vom avea cât mai multe păduri”, a declarat Alexe, citat de Digi24.ro

Conform unui comunicat al Ministerului Mediului, este cea mai mare campanie de împădurire din ultimul deceniu, urmând a fi plantate peste 2500 de păduri.

„Campania Românii PLANTEAZĂ: O PĂDURE CÂT O ȚARĂ! are deja deschise peste 13.000 de șantiere de împădurire, dispuse la nivel național, în toate județele țării. Precizăm că în cadrul celei mai mari campanii de împădurire din ultimul deceniu vor fi plantate peste 2500 de păduri de la ZERO, completate alte 7000 de păduri tinere, și împădurite circa 1000 hectare de terenuri degradate”, se arată în comunicatul de presă.

iohannis plantat impadurire copaci (5) iohannis plantat impadurire copaci (2)

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Comentarii

2 comentarii

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Iancu Jianu

Acum 2 ani

frumos, DAR, un ministru, un prim-ministru si un presedinte la un loc au plantat doar o bucata stejar ?? herr Klaus a pastorit peste tara asta 5 ani de zile si nu-mi amintesc sa fi ridicat vreodata problema taierilor ilegale la modul serios. In 5 ani, sub patronatul lui, s-a taiat padure incat cele 3 fabrici imense ale Schweighoffer sa duduie non stop cu lem taiat legal cat si ilegal - in ce proportie ilegal nimeni nu stie. pt asta ar trebui sa planteze non stop macar o saptamana puieti. La fel dragnea si colegii lui de celula cat si totii detinutii nepericulosi, ca sa aiba spor. Si sa inchida macar pt un an drumurile forestiere. sa nu se mai auda drujbe, ca altfel degeaba plantati, o faceti doar de ochii lumii.
Raspunde

scena9

Acum 2 ani

mái dragá comentatorule nu cumva sá meargá dl presedinte de tará si sá pázeascá hotii de lemn din toatá tara ? indiferent cá vorbim de maramures, gorj sau bacáu, s.a. - se furá nu doar de cinci ani de cánd este Dl. Iohannis (nu se scrie "herr" cu "h" mic) PRESEDINTE! Punct. dacá chiar vrei - íti trmite cáteva articole si de acum zece ani...sau mai vechi. Asadar, fá bine si terminá cu asemena acuzatii
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus