Vineri,
03.12.2021
Partial Noros
Acum
12°C

Ministrul Educației anunță că școlile vor fi închise la apariția primului caz de coronavirus

Ministrul Educației anunță că școlile vor fi închise la apariția primului caz de coronavirus

Ministrul Educației anunță că școlile din România vor fi închise automat la apariția primului caz de infectare cu noul coronavirus.

„Vreau să precizez că suspendarea cursurilor se va realiza de către Comitetul Județean pentru situații speciale de Urgență. Procedura pe care Ministerul Educației împreună cu Ministerul Sănătății a transmis-o în teritoriu vineri prevede ca în funcție de rezultatele anchetei epidemiologice și de evoluția situației ca DSP pe împreună cu Inspectoratul Școlar Județean să poată decide închiderea sau suspendarea cursurilor la clasa sau școala cu pacientul confirmat.

Aș face un apel către părinți, către profesori și către conducerile unităților de învățământ din țară. Un apel la calm pentru că la momentul acesta în țară nu avem decât patru elevi care sunt confirmați cu coronavirus. Este vorba de trei elevi din Timișoara, acolo deja s-a luat măsura suspendării cursurilor, și un elev din Hunedoara.
La momentul acesta tot ce pot să vă precizez este că pentru suspendarea cursurilor sau pentru închiderea școlilor Comitetul Județean pentru situații speciale de Urgență ia această decizie”, a declarat ministrul Monica Anisie.

Stefan Dobre

de Stefan Dobre

Administrație
Telefon:
0724 605 815

Comentarii

5 comentarii

Inchideti-le urgent!

Acum 1 an

...nu avem decât 4 cazuri....Destule.Ieri au fost 13 cazuri de coronavirus,azi sunt 15,mâine, cine știe cate. Școlile trebuie închise de pe acum,nu așteptat sa degenereze lucrurile.Sa se mai înmulțească cazurile. Vrem sa stopam extinderea virusului,sau sa îl cultivam ? Închiderea școlilor de îndată. Asta trebuie.
Raspunde

Iooo

Acum 1 an

Daca inchidem scolile se elimina toate riscurile de a transmite mai departe virusul? In cazul asta trebuie sa inchidem si fabricile, garile, transportul in comun, transportul rutier si feroviar si marile centre comerciale. Din punctul meu de vedere trebuie disciplina in primul rand, sa fim constienti de pericole, sa ne spalam pe maini cat mai des, a evitam spatiile aglomerate pe cat posibil, sa respectam conditiile de carantia, daca e cazul si sa anuntam daca am venit din regiuni contaminate. Si mai ales sa nu devenim paranoici :)
Raspunde

Un Dac Liber

Acum 1 an

Daca ar face capul gol galagia pe care o face stomacul cand e gol, ar fi un zgomot infernal in lume! V-ati facut provizii de tamiflu, la indemnul grupurilor de mamici de pe feisbuc? (alea le stiu pe toate, mai putin cum sa isi tina barbatu' departe de cearceaful altor muieri).
Raspunde

wick

Acum 1 an

va fi mai rau ca la italieni.trebuia inchisa tara de 2 luni. si acum nu aveam nici macar suspiciune. noi inca ne gandim daca sa inchidem scolile??:))) ce asteptam??? eu nu pot intelege...
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus