Marţi,
17.05.2022
Acum
0°C

Cazul sibiencei scoase în stradă de către angajatorii din Italia a fost rezolvat

Cazul sibiencei scoase în stradă de către angajatorii din Italia a fost rezolvat

Actualizare

Ambasadorul României în Italia, George Gabriel Bologan a anunțat în această seară că a reușit să ia legătura cu sibianca și că este cazată într-un hotel din zonă. Demersul oficialităților române din Italia a fost realizat prin intermediul Episcopiei Ortodoxe Române a Italiei, a precizat ambasadorul. Declarația ambasadorului George Gabriel Bologan a fost făcută la televiziunea Digi24.

Articolul inițial:

Magda Toporan, o sibiancă aflată în Italia, lângă Florența, a rămas în stradă după ce persoana de care avea grijă a decedat. ”Până sâmbătă am lucrat la o bătrânică, dar a murit. Nu știu ce să fac, fata bătrânei mă dă afară, nu știu încotro să mă duc, nu am mașină, nu am nimic. Mă ajutați să pot să ies afară? Spuneți-mi ce pot să fac? Hotelurile sunt închise. Dacă nu plec până diseară mă duce în altă parte, nu știu unde. Vă mulțumesc, sper să mă ajute cineva”, a spus femeia în lacrimi. Potrivit ziarului Rotalianul, femeia se afla astăzi în fața blocului în care a locuit, cu bagajele lângă ea, neștiind unde să meargă. „Eu sunt jos, în fața blocului, cu bagaje cu tot. M-a scos forțat afară (fata persoanei asistate- n.r.). Mi-a murit bătrânica sâmbătă. I-am zis să mă țină până caut mașină. Mașină nu am găsit ca să plec în România. Duminică și luni mi-au zis că toate drumurile sunt închise și nu pot să plec”, a declarat Magda Toporan, conform Rotalianul.

Femeia a fost în cursul acestei dimineți și a căutat un hotel în zonă, în speranța că va găsi un loc unde să doarmă câteva zile, dar din cauza măsurilor drastice luate de autoritățile italiene pentru combaterea epidemiei de coronavirus, multe hoteluri sunt fie închise sau nu mai au camere libere. „M-am dus la toate hotelurile aici, mi-au zis că nu sunt locuri. Unii au spus că nu au locuri, unii au spus că e închis din cauza la coronavirus”, a mai adăugat Magda. Sibianca a precizat că nu a avut contract de muncă cu familia bătrânei de care a avut grijă, iar autoritățile i-au spus că nu o pot ajuta din cauza acestui motiv. Singurul sfat a fost să se înțeleagă cu familia.   „Am fost, am fost azi-dimineață (n.r. la poliție) și mi-au zis că trebuie să cad la o înțelegere cu ea (fiica bătrânei decedată – n.r.). Dacă ea nu înțelege, n-au ce să-i facă”, a spus Magda.

Posted by Magda Toporan on Tuesday, 10 March 2020
Numărul de telefon despre care familia sibiencei spune că este al femeii aflate în dificultate în Italia este închis.

Pe pagina de Facebook al sibiencei mai multe persoane s-au arătat dispuse să o ajute, însă Magda Toporan nu a răspuns la niciun mesaj. ” La mine doamnă! Luați legătura cu mine eu vă ajut să aveți unde sta nu plătiți nimic stați la mine!”, scrie o româncă. ”Doamnă vreți să veniți la Roma, vă găzduiesc până se rezolvă situația dumneavoastră să puteți pleca acasă”, scrie altcineva. ”Scrieți vă rog pe pagina dvs dacă v-ați sistemat. Dacă nu, eu sunt în Calabria, ați putea lua un mijloc de transport să veniți către mine, doar să mă contactați”, scrie altcineva.

Din informațiile care reies din cele peste 3.400 de comentarii la această postare se pare că femeia se află tot în stradă, nu mai are baterie la telefon și s-a refugiat temporar într-o farmacie aflată în vecinătate.

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Alin Bratu

de Alin Bratu

Politic
Telefon:
0745 590 991

alin[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

2 comentarii

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Soimarul

Acum 2 ani

Reprezentantii guvernului roman in Italia ce fac? Ambasadorul numit de yohanis in italia ce face??? Rusine.
Raspunde

Inchide Granitele

Acum 2 ani

Mai lasa-ne ba cu guvernul.... guvernul are in grija milioane de oameni, nu sta dupa o badanta ... sunt hoarde de bolnavi care vor sa vina in tara acum, inconstienti de romani. O sa ajungem mai rau decat China, din cauza acestor inconstienti de conationali care in ciuda oricarei logici si recomandari vor sa vina peste noi, sa ne imbolnaveasca pe toti. Incredibil.... cata prostia zace in natiunea asta.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus