Joi,
28.03.2024
Innorat
Acum
11°C

Mediaș: Primăria anunță că a redus facturile la energie electrică și gaze naturale

Mediaș: Primăria anunță că a redus facturile la energie electrică și gaze naturale

Prin faptul că atât Primăria, cât și societățile comerciale subordonate Consiliului local s-au asociat, la achiziția de curent electric și gaze naturale prețul obținut anul acesta este cu cel puțin 15% mai mic decât anul trecut.

Decizia de asociere în vederea achiziționării în comun de energie electrică, gaze naturale și combustibili lichizi a fost luată în Mediaș de anul trecut. În asociere au intrat Primăria, direcțiile din cadrul acesteia (Fiscală, Domeniul public, Asistența socială, Poliția locală, Cultura și sportul, Clubul sportivi municipal), toate unitățile de învățământ din oraș, Spitalul municipal, Unitatea de asistență medico-socială, dar și societățile la care Consiliul local este acționar: Apa Târnavei Mari, EcoSal, Meditur și Piața Prim Com. Această asociere a decis achiziționarea energiei de pe Bursa Română de Mărfuri. În urma licitației astfel organizată, prețul obținut pentru energia electrică este cu 15% mai mic decât cel de până acum, iar pentru gazele naturale – cu 31% mai mic. ”Municipiul Mediaș a derulat procedura de achiziție publică pentru toate entitățile publice menționate, prețurile obținute în urma licitației desfășurate prin intermediul Bursei Române de Mărfuri fiind mai mici decât cele plătite anterior, iar în acest fel s-a reușit obținerea unei economii la aceste cheltuieli. Astfel, prețul nou pentru energie electrică este de 272,24 lei/MWh față de prețul vechi de 320 lei/MWh, iar prețul nou pentru gaze naturale este de 91,78 lei/MWh, față de prețul vechi de 134,21 lei/MWh”, se arată într-un comunicat al administrației din Mediaș.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații, Administrație
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

1 comentarii

Claradi

Acum 4 ani

De unde o cumpara de la ENEL?
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus