Marţi,
07.02.2023
Ceata
Acum
-13°C

Primăria Sibiu a obținut finanțare nerambursabilă pentru construcția centrului multifuncțional dedicat comunității din zona Henri Coandă -Oțelarilor

Primăria Sibiu a obținut finanțare nerambursabilă pentru construcția centrului multifuncțional dedicat comunității din zona Henri Coandă -Oțelarilor

Primarul Astrid Fodor și directorul general al ADR Centru au semnat la finalul săptămânii trecute contractul de finanțare din fonduri europene pentru construcția centrului multifuncțional dedicat comunității din zona Henri Coandă – Oțelarilor. Valoarea proiectului se ridică la 5,45 milioane de lei, din care 5,34 de milioane de lei reprezintă finanțarea nerambursabilă din fonduri europene acordate pe Axa 4 a Programului Operațional Regional, prioritatea 4.3. „Îmbunătățirea regenerării fizice, economice și sociale a comunităților marginalizate în municipiile reședință de județ din România“.

“Am investit și continuăm să investim în infrastructura din cartierele Sibiului, modernizând străzi, alei, zone verzi și iluminat public. Dar comunitatea are nevoie și de suport, de servicii sociale și educative pentru a se regenera și pentru a se uni. Centrul multifuncțional din zona Henri Coandă – Oțelarilor va fi primul astfel de obiectiv public care va servi ca spațiu de întâlnire, socializare și educare a membrilor comunității aflați în situații dificile, destinat în egală măsură copiilor, părinților acestora și persoanelor vârstnice” (Astrid Fodor, primarul municipiului Sibiu)

Centrul va fi construit pe un de teren situat lângă Liceul Henri Coandă, cu acces dinspre strada Oțelarilor, în suprafață de 435 metri pătrați. Clădirea va fi construită cu parter, etaj și mansardă, și va include: două săli dedicate activităților pentru vârstnici, o sală de sport, două săli de activități pentru copii și tineri, trei săli multimedia, o ludotecă, birouri pentru personal și alte spații administrative și de depozitare.

 Un număr de 120 de persoane vor găsi în acest centru servicii specializate, personalul urmând să fie asigurat prin Direcția de Asistență Socială din cadrul Primăriei Sibiu.   

 Acest obiectiv public de asistență socială va avea două componente principale:

  • Centrul de zi pentru copiii aflați în situații sociale dificile, care, prin personal specializat, va oferi sprijin în  pregătirea temelor, activități educative, recreative și de socializare, orientare școlară și profesională, precum și consiliere psihologică. Aici vor avea loc și activități de consiliere pentru părinți.
  • Centrul de zi pentru persoanelor vârstnice va organiza activități de socializare prin activități recreative de grup, oferindu-se și consiliere juridică, medicală și psihosocială.

Următorul pas este lansarea achiziției pentru realizarea proiectul tehnic și realizarea lucrărilor.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Comentarii

1 comentarii

Netz

Acum 2 ani

Da pe strada Gazelei (tot comunitate marginalizata....) cand faceti un centru multifunctional? Poate cu ocazia asta o si reabilitati! Sau poate in prealabil ne alocati niste barci sa putem ajunge la locuinte....
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus