Luni,
05.12.2022
Partial Noros
Acum
9°C

PRO România Sibiu, prin liderul județean Petru Florea, solicită   Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Sibiu  informarea publică detaliată privind măsurile luate împotriva COVID-19

PRO România Sibiu, prin liderul județean Petru Florea, solicită   Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Sibiu  informarea publică detaliată privind măsurile luate împotriva COVID-19

În urma analizei comunicatului de presă publicat in 10.03.2020 de către Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Sibiu cu ocazia ședinței desfășurate in cadrul  Instituției Prefectului-Județul Sibiu,  am constatat ca nu  sunt evidențiate măsurile concrete luate la nivel județean împotriva coronavirus. Pentru protejarea sănătății populației este nevoie urgentă de o informare publică  corectă si completă privind  modul de gestionare si prevenire a unor eventuale situații critice.

Din cuprinsul comunicatului de presă am aflat doar despre delegarea atribuțiilor către instituțiile județene competente ,, in vederea atingerii eficiente a obiectivelor Hotărârii nr 6/09.03.2020 a Comitetului National pentru Situații de Urgenta’’, fără cel puțin a evidenția care sunt aceste instituții județene si atribuțiile concrete care au fost trasate in acest sens.

,,Solicit Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Sibiu sa informeze populația daca s-a constituit un plan comun de măsuri împreună cu Comitetele Locale pentru Situații de Urgență de la nivelul comunelor și orașelor, dacă primăriile din județ au realizat convocări in ședințe extraordinare de consiliu local in vederea înțelegerii si implementării măsurilor speciale de prevenire a răspândirii virusului. Nu ați comunicat public felul în care Direcția de Asistență Socială Sibiu si Serviciile Publice de Asistență Socială de la nivelul comunelor sunt  pregătite sa intervină in cazul persoanelor aflate in zone rurale, greu accesibile si care ar putea avea nevoie de medicamente si alimente. Nu am văzut o întrunire comună a instituțiilor publice cu  reprezentanți ai mediului de afaceri, a societăților de transport, a tuturor entităților care organizează evenimente sau activități cu un număr mare de participanți pentru a stabili proceduri comune si sigure de prevenție. Consider că toți reprezentanții instituțiilor publice, primarii,  indiferent de orientarea lor politică, trebuie să fie responsabili și să lucreze pentru siguranța si sănătatea oamenilor’’ precizează liderul Pro România Sibiu, Petru Florea.

Biroul de  presa PRO România  Sibiu

 Partidul PRO România

Organizația Județeană Sibiu

facebook.com/proRomânia.sibiu

www.proRomânia.ro

Telefon 0723611953

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Comentarii

3 comentarii

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Proadevăr

Acum 2 ani

”Liderule autointitulat” vino cu propuneri concrete sau plagiate altfel, nu are rost să te bagi în seamă. Cazi în ridicol ori cel mai probabil, în penibilitate! ”Politica altfel” a organizației parcă nu făcea trimitere la atacuri mârșave fără a venii cu soluții. Mai gândește, dacă ai cu ce, înainte de a scoate pe piață comunicate doar de dragul de a vedea lumea că exiști, tu ca ”personaj” nicidecum ca și inițiativă a organizației politice.
Raspunde

Emma

Acum 2 ani

Orice idee în plus este binevenita dacă ne ajută să ne organizăm mai bine și mai repede. Cred ca numai punerea în comun a forțelor publice dar și private ne poate salva.
Raspunde

un cetatean

Acum 2 ani

Turnulsfatului, credeti ca este atat de necesar sa se faca publicitate politica in perioada asta?! La ce ajuta un asemenea comunicat de presa trimis de un partidulet? E meschin sa incurajati partidele politice sa-si faca strategii de campanie pentru a castiga capital electoral, in perioada in care paranoia si frica de boala se afla la cote maxime in randul cetatenilor.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus