Marţi,
16.08.2022
Parțial Noros
Acum
19°C

Ministrul Costache: Mai devreme sau mai târziu vom trece la scenariul trei. Suntem pregătiți

Ministrul Costache: Mai devreme sau mai târziu vom trece la scenariul trei. Suntem pregătiți

Ministrul Sănătăţii, Victor Costache, cataloghează sistemul sanitar românesc drept unul "slăbit, care a fost legiferat şi întreţinut nesănătos ani de-a rândul”, şi susţine că bugetul pe care l-a găsit la minister când a preluat portofoliul era unul "vlăguit”. Costache spune că România va trece în următorul scenariu cu privire la COVID-19 şi că autorităţile sunt pregătite.

"Este un sistem sanitar slăbit, este un sistem sanitar care a fost legiferat şi întreţinut nesănătos ani de-a rândul, un sistem sanitar care are foarte mult până va ajunge la nivelul Franţei, Germaniei sau Italiei care aţi văzut cât de repede un sistem sanitar ultraperformant cum a fost dat peste cap de această epidemie de COVID-19”, a afirmat Victor Costache, miercuri seară, într-un interviu la Antena 3, referindu-se la sistemul de sănătate românesc.
Acesta a catalogat drept "un buget vlăguit” cel pe care l-a găsit la Ministerul Sănătăţii.
Ministrul Sănătăţi a spus că "important este să nu repetăm din greşelile trecutului”, adăugând că "nu este momentul să aruncăm cu piatra, să acuzăm pe nimeni în momentul de faţă”.
"Trebuie toţi, ca popor, ca societate, să conştientizăm că nu mai putem în momentul de faţă să trăim ca până acum. Trebuie să călătorim mult mai puţin, să evităm aglomeraţiile până reuşim să descifrăm secretele acestui virus”, a mai spus ministrul Sănătăţii.
Ela susţine că numărul cazurilor de îmbolnăvire va creşte, iar România va trece la următoarea fază.
"Mai devreme sau mai târziu vom trece în scenariul trei. Este o certitudine. Suntem pregătiţi, avem resursa umană necesară, avem paturile de terapie intensivă, încă avem consumabile, ne luptăm cu orice înseamnă fenomen speculativ, de aceea am blocat exportul paralel”, a spus Costache.
El a precizat că sunt ţări care caută să se aprovizioneze cu materiale sanitare din stocurile din România, acesta fiind motivul pentru care autorităţile au interzis exportul de materiale sanitare.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Stefan Dobre

de Stefan Dobre

Administrație
Telefon:
0724 605 815

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus