Procesul de rambursare a sumelor datorate clienţilor ca urmare a anulării zborurilor va fi automatizat, iar funcţia de înregistrare online a cererilor va fi dezactivată temporar, a anunţat, marţi, într-un comunicat, compania aeriană Wizz Air.
"(...) din cauza volumului semnificativ mai mare de zboruri anulate, ca urmare a restricţiilor de călătorie impuse pentru combaterea pandemiei COVID-19, a automatizat procesul de rambursare a clienţilor afectaţi, încărcând automat 120% din tariful original sub formă de credit de companie în conturile WIZZ ale clienţilor săi. În paralel cu introducerea procesului de rambursare automatizat, compania aeriană îşi va dezactiva temporar funcţia de înregistrare a cererilor online, până cel târziu la 14 aprilie 2020, pentru a se asigura că poate gestiona volumul de peste 100 de ori mai mare de anulări primite în ultima perioadă (...) chiar dacă ar putea dura mai mult decât de obicei, toate cererile vor fi gestionate şi clienţii vor fi eligibili pentru o rambursare pentru zborul sau zborurile anulate", precizează operatorul aerian, citat de Agerpres.
Reprezentanţii Wizz Air menţionează, totodată, că, în timp ce procesul automat de rambursare a banilor pentru agenţiile de turism este dezvoltat cu prioritate, agenţiile de turism sunt rugate să contacteze centrul de apel al companiei.
"Pasagerii care şi-au făcut rezervările prin intermediul agenţiilor de turism - inclusiv agenţiile de turism online - ar trebui să ia legătura cu compania de la care şi-au achiziţionat biletele. În această perioadă extrem de neobişnuită, vă rugăm să aveţi răbdare şi să folosiţi cât mai mult posibil platformele noastre de gestiune individuală, accesibile din e-mail-uri primite, pentru a minimiza traficul către centrele noastre de apeluri extrem de ocupate. Deşi este în afara controlului Wizz Air, compania aeriană îşi cere scuze pentru neplăcerile pe care interdicţiile de călătorie şi, implicit, anulările le-ar fi putut provoca şi reasigură că gestionarea cererilor şi rambursarea sunt o prioritate principală", notează compania de transport aerian.
Wizz Air, cea mai mare companie aeriană low-cost din Europa Centrală şi de Est, oferă mai mult de 700 de rute de la 25 de baze, ce asigură conexiunea între 155 de destinaţii din 45 de ţări.
Compania operează o flotă de 121 de aeronave Airbus şi este listată la London Stock Exchange cu abrevierea Wizz, fiind inclusă în calculul indicilor FTSE 250 şi FTSE All-Shares. Wizz Air este membră a Asociaţiei Internaţionale a Transporturilor Aeriene (IATA) şi a Operational Safety Audit (IOSA), companie de referinţă la nivel global în ceea ce priveşte recunoaşterea siguranţei companiilor aeriene.
Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).
Tag-uri: Europa Centrală , Operational Safety Audit , Asociaţiei Internaţionale , Transporturilor Aeriene , Wizz Air Sport Arena Streetbal , Reprezentanții Wizz Air , London Stock Exchange
Vizualizari: 2254
Ultimele comentarii
Acum 40 minute
Aci Duțu
Acum 42 minute
Cisnădian din Cartierul Arhitecților
Acum 47 minute
Gigi
Acum 49 minute
Emil
Acum 1 oră
Ghita