Joi,
28.03.2024
Partial Noros
Acum
15°C

„Vom găsi soluții online”. Mai multe săli de fitness vor oferi sibienilor șansa de a face sport acasă

„Vom găsi soluții online”. Mai multe săli de fitness vor oferi sibienilor șansa de a face sport acasă

Mai multe săli de fitness din Sibiu au luat decizia încă de acum câteva zile de a-și sista activitatea în perioada următoare, pentru a contribui la evitarea răspândirii infecțiilor cu coronavirus. Pentru ca sibienii să nu renunțe însă definitiv la sport în zilele petrecute în izolare, antrenorii promit că vor găsi în curând soluții alternative pentru ei. De asemenea, vor încărca pe internet câteva seminarii de nutriție, care să vină în completarea sportului.

Facebook-ul a venit cu vești triste zilele acestea pentru cei care mergeau, până recent, la sala de fitness, în Sibiu. Mai multe săli au anunțat că doresc să lupte împreună cu autoritățile pentru stoparea răspândirii infecțiilor cu coronavirus, așa că au decis să își închidă afacerile pe o perioadă nedeterminată.

Contactați de reporterii Turnul Sfatului, Radu și Cassiana Coțofană, proprietari ai două săli de fitness din Sibiu – Gymbosport și Habit30 Fitness – au vorbit despre motivele care au stat în spatele deciziei de a închide sălile în această perioadă, dar și despre modul în care își propun să vină în ajutorul sibienilor care vor fi închiși în case în următoarele luni.

„Pentru a avea un sistem imunitar puternic și a ține virușii cât mai departe este nevoie o alimentație sănătoasă și mișcare, însă în situația actuală, pentru a preveni răspândirea virusului este nevoie să fim cu toții implicați și să luăm astfel de decizii care chiar dacă ne afectează economic, pentru societatea în care trăim poate fi un ajutor”, spune Radu.

Cele două săli nu sunt singure în acest demers. Printre locațiile dedicate sportului, din Sibiu, care au decis să închidă se mai numără Star Sport Fitness Center, RActiv Sport Center, Centrul ARIA și Global Gym Fitness Fun.

„Indiferent cât de mult ne dorim anumite lucruri, siguranța și sănătatea noastră, a tuturor, sunt primordiale! Vom suspenda activitatea până la o dată ulterioară pe care o vom anunța în timp util! Suntem o familie și împreună vom depăși și ieși din această încercare, fără precedent!”, au transmis cei de la Global Gym.

„Respectând recomandările instituțiilor statului și cu accent pe siguranța noastră, a tuturor, am decis ca de marți, 17.03, să suspendăm temporar activitatea sălii RActiv. E o măsură extremă, dar sperăm să fie de folos. Evident că abonamentele în curs nu își vor pierde valabilitatea și vor fi prelungite corespunzător”, au transmis și cei de la RActiv Sport Center, pe pagina oficială de Facebook.

Soluții pentru cei care vor să facă sport în continuare

Antrenorii nu își vor părăsi însă clienții și promit că în următoarea perioadă vor găsi câteva soluții prin care să îi ajute să facă mișcare și de acasă. Mai mult decât atât, ar putea dispune chiar de sfaturi de nutriție.

„Deja pregătim soluții de antrenamente online pentru ca pasionații de mișcare să poată să își continue rutina de antrenament și din confortul propriului cămin. De asemenea, foarte importantă în această perioadă este alimentația fapt pentru care pregătim o serie de seminarii de nutriție care vor avea loc tot online. Ne adaptăm, avem grijă de corpul nostru din interior spre exterior și vom trece cu bine peste această încercare, împreună”, spune Cassiana Coțofană.

De asemenea, cei de la RActiv Center își roagă clienții să anunțe dacă aveau probleme medicale importante pentru care se prezentau la sală, pentru a găsi o soluție împreună.

„Dacă sunt persoane care urmează o schemă de medicație sau tratamente de altă natură și pentru care întreruperea antrenamentelor ar fi dăunătoare, îi rog să trimită mesaj și poate cu măsuri deosebite de dezinfecție și protecție reușim să găsim soluții”, spune Marius Raica, din partea RActiv.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Cristina Bălău

de Cristina Bălău

Eveniment, Cultură 
Telefon:
0770 962 946
E-mail: cristina[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus