Sâmbătă,
13.04.2024
Cer Senin
Acum
13°C

Stați acasă! Amenzi de 10.000 de euro date sibienilor care au încălcat regulile impuse de starea de urgență

Stați acasă! Amenzi de 10.000 de euro date sibienilor care au încălcat regulile impuse de starea de urgență

15 sibieni și proprietarii unui fast-food au fost amendați de polițiști pentru că au încălcat restricțiile impuse în cazul situației de urgență generată de noul coronavirus.

”15 persoane au fost sancționate contravențional pentru nerespectarea măsurii de izolare la domiciliu, iar o unitate de alimentație publică a fost sancționată pentru nerespectarea măsurii de suspendare a activității. Valoarea totală a sancțiunilor este de 47.900 de lei”, au anunțat, sâmbătă, reprezentanții Instituției Prefectului Sibiu, într-un comunicat remis redacției Turnul Sfatului. Potrivit legislației în vigoare, sibienii care încalcă regulile situației de urgență pot primi amenzi cprinse între 100 și 5.000 de lei, pentru persoanele juridice amenzile fiind cuprinse între 1.000 și 70.000 de lei. În cursul zilei de vineri, procurorii au anunțat că au deschis două dosare penale pe numele a trei avrigeni care, la fel, nu au respectat izolarea la domiciliu: unul s-a dus cu mașina la RAR, unde avea programare, iar alte două persoane au mers în piață să vândă fructe și legume.

Cei care efectuează controale pentru verificarea respectării normelor impuse de starea de urgență sunt agenții Inspectoratului județean de Poliție, care au format echipe mixte cu jandarmii și polițiștii locali.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații, Administrație
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus