Vineri,
26.04.2024
Parțial Noros
Acum
6°C

Premierul Orban nu are încredere în testele rapide pentru SARS-COV2. ”Au marjă de eroare de 20%”

Premierul Orban nu are încredere în testele rapide pentru SARS-COV2. ”Au marjă de eroare de 20%”

Primul ministru Ludovic Orban a declarat în această seară că sistemul medical românesc va continua testarea cu testele de tip PCR, și nu începe proiecte de testare rapidă. ”Multă lume se pricepe la coronavirus, cum se pricepe la fotbal și la politică. Dar epidemiologii au spus că diagnosticarea trebuie făcută pe PCR, nu pe teste rapide, pentru că au marjă de eroare de 20%, care reprezintă un risca enorm. Ele există, dar au o precizie care nu ne pot conferi siguranța că persoanele care sunt diagnosticate negativ nu sunt pozitive. Pe lângă kiturile deja cumpărate am fost informat de UNIFARM că există un contract cert și vom primi kituri pentru testarea a 100.000 de persoane”, a declarat Ludovic Orban.

Peste o sută de doctori au inițiat astăzi o scrisoare publică prin care cer demararea unei campanii naționale de testare rapidă. Aceștia au transmis astăzi guvernului o scrisoare deschisă în care cer testare rapidă cât mai repede cu putință. ”Declarația domnului Orban vine probabil dintr-o neînțelegere științifică a problemei. Știm că sunt dezbateri și credem că oamenii care sunt împotriva folosirii lor sunt bine-intentionați. Asta nu înseamnă ca au dreptate!”, a declarat sibianul Valentin Pârvu, unul din inițiatorii cererii de începere a testării rapide la nivel național.

Poate ati auzit deja din declaratiile lui L Orban ca s-a pronuntat impotriva acestor teste in aceasta seara. E probabil dintr-o neintelegere stiintifica a problemei. Va trimit o noua lista cu inca 7 doctori de infectioase de la care am primit de curand sustinerea. Stim ca sunt dezbateri si credem ca oamenii care sunt impotriva folosirii lor sunt bine-intentionati. Asta nu inseamna ca au dreptate!

http://www.turnulsfatului.ro/2020/03/24/peste-100-de-doctori-din-toata-tara-cer-guvernului-testare-rapida-sars-cov2-romania-mai-1-2-saptamani/

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Alin Bratu

de Alin Bratu

Politic
Telefon:
0745 590 991

alin[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

1 comentarii

Iooo

Acum 4 ani

"pentru că au marjă de eroare de 20%, care reprezintă un risca enorm" Dupa principiul totul sau nimic, decat sa depistezi 80% din cazurile testate rapid, mai bine faci teste 100% sigure din an in paste. Din punctul lui de vedere, faptul ca o gramada de posibili infectati sunt testati cu intarziere sau deloc, nu reprezinta un risc enorm. Vezi cazul Suceava, daca se facea acolo testare rapida, cu siguranta nu se ajungea in situatia in care sa ramana fara personal medical.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus