Marţi,
25.01.2022
Cer Senin
Acum
-15°C

Daruri pentru cei aflați în prima linie în lupta cu coronavirusul. „Florile nu transmit viruși, doar emoții!”

Daruri pentru cei aflați în prima linie în lupta cu coronavirusul. „Florile nu transmit viruși, doar emoții!”

Mai mulți sibieni au ales zilele acestea să facă gesturi deosebite față de cei care încă lucrează și se expun riscului de a se infecta cu noul coronavirus. Fie că a fost vorba de buchete de flori frumos aranjate, pizza sau consumabilele necesare medicilor și ambulanței pentru a continua activitatea, cadourile au fost foarte bine primite. 

Buchete de flori, aranjate la Sibiu, au pornit zilele acestea către medici, funcționari publici, inițiatorii de proiecte sociale, la inițiativa Ioanei Nechifor, designer florist. Întrucât programul companiei ei City Flowers by Ioana, din Sibiu, a suferit câteva modificări din cauza anulării mai multor evenimente, florile pregătite pentru acestea au rămas. Așa că Ioana a decis să le dăruiască celor care se află în prima linie în lupta cu coronavirusul.

„Am început să simt pe pielea mea efectele schimbărilor, prin anularea unor evenimente contractate deja, la care urma să mă ocup de decorul floral. Pe zi ce trecea, oamenii erau tot mai speriați și mai precauți, astfel încât clienții s-au rărit considerabil. Sunt o mare iubitoare de flori, de oameni, de frumos... și când am văzut cum florile rămase de la evenimentele anulate stăteau în florărie, m-am întristat. Imediat mi-au venit în minte oamenii care în momentele astea muncesc cu dăruire și responsabilitate ca noi să fim bine, în siguranță și am găsit de cuviință să le fac o mică bucurie”, povestește Ioana.

flori ioana

A apelat la ajutorul clienților ei și al urmăritorilor de pe Facebook, pe care i-a rugat să îi recomande cât mai multe persoane din Sibiu care au nevoie și merită o mică bucurie.

„Medicii din spitale care sunt acum în linia întâi în combaterea acestei epidemii, personalul de pe ambulanță, oamenii care se implică în acțiuni caritabile, inițiatorii de proiecte sociale, funcționarii publici, personalul de la farmacii și supermarket, cu toții mi-au fost în gând când am luat această decizie. Mi-am imaginat bucuria de pe fețele lor la primirea florilor și am decis că asta vreau sa fac. Am apelat la ajutorul clienților și al celor care ne urmăresc pe Facebook și Instagram, iar ei ne-au sugerat cui și de ce ar trebui să le trimitem flori. Am fost uimiți de valul de implicare din partea lor.”

flori coronavirus3

În jur de 100 de persoane s-au bucurat de acest mic gest, iar Ioana spune că cea mai mare satisfacție a venit prin telefoanele de mulțumire primite de la medici. „Nici nu știți câtă bucurie ne-ați putut face cu gestul vostru! Într-un moment în care parcă am uitat să și respirăm de câte responsabilități și griji avem, ne-am oprit, am zâmbit și ne-am bucurat de frumoasele flori, ne-ați făcut o surpriză minunată!”, le-au spus medicii.

flori coronavirus2

flori coronavirus

Ajutorul nu a întârziat să apară. Atunci când au aflat de inițiativă, mai multe afaceri sibiene s-au alăturat. Astfel, AM PM coffee & more au împărțit florile, cei de la Frogo au livrat cu mașinile electrice, clienții companiei au furnizat date de contact.

flori coronavirus7

„Vreau să știți că nu am ajuns la toți cei la care ne-am dorit, pentru ca nu a fost ușoară nici distribuția lor, însă ne propunem să mai facem astfel de acțiuni pe viitor”, explică designerul florist.

„Florile nu transmit viruși, doar emoții!”, a conchis Ioana.

Pizza gratis în fiecare zi 

Gesturile nu s-au oprit aici. Pizzeria Quattro Stagioni oferă zilnic cinci pizza în mod gratuit oamenilor aflați în prima linie în lupta cu Coronavirusul, „în semn de recunoștință și mulțumire pentru toate eforturile lor ca nouă să ne fie bine!”

Totodată, stomatologul sibian Carina Devleminck a donat Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Sibiu măști, dezinfectanți și mănuși.

„În condițiile în care materialele de protecție (măști, dezinfectanți, mănuși) nu se mai găsesc de multă vreme la distribuitori, mi s-a părut normal ca atunci când colegii noștri din spital și de la ambulanță au nevoie de ele, să donăm din puținele stocuri pe care le mai avem prin cabinete. Le mulțumesc colegilor mei stomatologi care au donat. Puținul adunat de la fiecare a însemnat ceva pentru colegii noștri, câteva zile... câteva ore de protecție”, a spus medicul.

De asemenea, dr. Luca Ilie Constantin a donat o vizieră stomatologică.

flori coronavirus4 flori coronavirus3 flori coronavirus2 flori corona11 flori corona10 flori coronavirus6 flori coronavirus8 flori coronavirus5

Cristina Bălău

de Cristina Bălău

Eveniment, Cultură 
Telefon:
0770 962 946
E-mail: cristina[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus