Miercuri,
08.07.2020
Partial Noros
Acum
19°C

Un grup de tineri creează viziere pe care le donează medicilor și polițiștilor din Sibiu

25 Martie 2020 19:01

Un grup de tineri creează viziere pe care le donează medicilor și polițiștilor din Sibiu

Tinerii de la un atelier din Sibiu s-au alăturat inițiativelor prin care se încearcă evitarea răspândirii infecțiilor cu coronavirus în țara noastră. După un apel primit de la Medicina Legală din Sibiu, tinerii s-au mobilizat și au început să folosească laserul atelierului pentru a ajuta la dotarea personalului medical și a polițiștilor rutieri cu viziere.

Sibienii au început de luni să lucreze la vizierele pe care, odată finisate, le duc la cei care au în această perioadă cea mai mare nevoie de ele – oamenii care lucrează în spital și ei care sunt nevoiți să meargă pe teren și sunt expuși în mod constant. Totul a pornit de la un site creat de un grup de voluntari din Capitală.

„Niște voluntari din București au făcut un site, viziere.ro, unde sunt listați atât voluntarii cât și cei care au nevoie de viziere. La acel moment ni se părea un lucru atât de bine gestionat încât nu părea că e nevoie și de implicarea noastră. Trebuie să vă spun însă că nu e așa. Oricât de multă implicare ar fi și este, vă asigur, nu este încă destulă! Este nevoie de foarte multe viziere. Mai multe decât se pot produce acum. Noi reușim să facem cam 300 și ceva pe zi, dar rămânem fără folie de plastic și în condițiile acestea cel mai probabil mâine nu vom avea din ce să mai facem. Nu le vindem, ci le donăm. E un lucru pe care îl facem pentru comunitatea noastră. Prima folie am primit-o de la Fundația Comunitară”, explică Diana Iamandi, parte a echipei din Sibiu care creează aceste viziere.

Tinerii au decis să se implice după ce au avut o conversație telefonică din care și-au dat seama cât de gravă este de fapt situația. „Momentul în care am decis să ne implicăm a fost acela când am primit un telefon de la Medicina Legală din Sibiu. Ne-a impresionat acel apel disperat după ajutor. Ne-a spus că nu își doresc să fie în situația aceasta, dar inevitabil vor ajunge să aibă decedați infectați cu coronavirus pe masă și ei nu au niciun fel de protecție. Așa că am decis să ajutăm”, spune sibianca.

Folia de plastic poate fi achiziționată de la Dedeman și costă 1600 de lei. Dintr-o astfel de folie pot fi create aproximativ 450 de viziere. „Deocamdată am făcut câteva, pe care le-am trimis la mai multe spitale din Sibiu. Zece au mers către Medicina Legală, tot atâtea la Pediatrie, 15 la poliția rutieră și 30 la Spitalul Militar, iar astăzi ne ocupăm de restul. Durează cam 2 minute să facem o vizieră, este foarte ușor de asamblat și este creată după un model aprobat de medici și specialiști”, spune Diana.

Atâta timp cât vor avea mână de muncă (se caută voluntari) și banii necesari pentru a achiziționa folia (cei care doresc să ajute pot inclusiv să cumpere direct folia și să o doneze), tinerii spun că vor continua să lucreze la viziere și le vor împărți peste tot pe unde este nevoie.

Numărul Dianei este 0741420844 pentru cei care au nevoie de viziere astăzi în Sibiu (Urgențe, ISU, poliție...).

De AICI puteți ridica vizierele.

Cristina Bălău

de Cristina Bălău

Social
Telefon:
0770 962 946
E-mail: cristina[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

1 comentarii

vasile v. vasile

Acum 3 luni

Fără mască de protecție, la ce folosesc vizierele?
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus