Sâmbătă,
23.10.2021
Parțial Noros
Acum
15°C

8 moduri simple de a-ți curăța aragazul

8 moduri simple de a-ți curăța aragazul

Chiar dacă gătiți doar de câteva ori pe săptămână, aragazul dvs. poate adăposti rămășițe din fiecare masă pe care o faceți. Cei mai pot ușor deranjați de pete și urme de grăsime pot deveni irascibili, confruntați cu aparenta nesfârșită sarcină de a menține aragazul curat, chiar și după o ștergere zilnică.

În afară faptului că aduce îmbunătățiri evidente estetice, curățarea unui aragaz Beko vă poate economisi bani, deoarece vă va ajuta aparatul să reziste mai mult.

În funcție de modelul și tipul ales, mărimea, forma și culoarea aragazului îl poate face dificil de curățat. Cu toate acestea, nu este nevoie să apelați la substanțe chimice dure care pot deteriora suprafețele și vă pot dăuna. Din ce în ce mai mulți oameni aleg să treacă la metode „verzi” pentru a-și curăța aragazul.

Iată 8 metode ușoare care vor face ca suprafețele dvs. de gătit să strălucească ca noi din nou. Înainte de a începe, consultați manualul care a venit cu aragazul dvs Beko, pentru a vă asigura că nu pierdeți garanția.

1. Amoniac Deși amoniacul nu este ideal pentru curățarea oricărei suprafețe, nimic nu scoate mai bine urmele de grăsime arsă. Introduceți arzătoarele detașabile într-o pungă cu fermoar, adăugați amoniac și sigilați. Lasă totul pe balcon peste noapte. A doua zi, clătiți-le și vedeți cum strălucesc.

2. Peroxid de hidrogen și praf de copt (bicarbonat de sodiu) Puțini alți agenți de curățare dețin această cantitate de putere. Ștergeți și aruncați resturile rămase pe aragaz. Presărați suprafața complet cu bicarbonat de sodiu și apoi adăugați câteva picături de peroxid. Urmăriți cum descompun grăsimea și urmele arse. Apoi, pur și simplu clătiți și uscați după ce petele au fost eliminate.

3. Apă clocotită Dacă nu aveți acces la produse suplimentare în jurul casei, dar aveți nevoie să vă curățați aragazul rapid, încercați să fierbeți apa. Turnați ușor și cu grijă apa clocotită pe suprafața murdară. Dacă o lăsați să stea până se răcește, petele dificile se vor șterge pur și simplu. Dacă este necesar, frecați zonele încăpățânate cu un pic de detergent de vase pe un burete. Aceasta este o soluție simplă și ecologică, deoarece folosește elemente complet naturale și fără substanțe chimice.

4. Sare și praf de copt (bicarbonat de sodiu)

Amestecați o lingură de praf de copt cu o lingură de sare. Apoi, adăugați o lingură de apă și amestecați până se formează o pastă. Scufundați o cârpă în amestec și stergeți orice aragaz Beko cu aceasta!

5. Ulei vegetal sau de măsline Turnați un pic de ulei vegetal sau de măsline pe aragaz. Folosind o cârpă, frecați uleiul peste petele dificile. Apoi pulverizați totul cu un produs de curățare. Acest truc face minuni și pe hotă.

6. Săpun și apă Pentru această metodă, scoateți arzătoarele de pe aragaz. Folosind o cârpă și puțină apă cu săpun ușoară, clătiți orice reziduuri din bobine. Pentru resturile de mâncare care nu se desprind, amestecați o pastă de praf de copt și apă, apoi aplicați-o. După aproximativ 20 de minute, frecați și clătiți arzătorul. Aveti grija de aragazul dvs!

7. Oțet alb Oțetul alb se folosește pentru curățarea aragazelor de sticlă. Multe electrocasnice, cum sunt modelele de aragaze Beko cu inducție, sunt deosebit de rezistente la pete și grăsime, însă au nevoie de o curățare pentru a evita apariția dungilor și urmelor.

Amestecați o lingură de oțet alb cu două linguri de apă de la robinet într-o sticlă de spray neutilizată. Apoi, pulverizați soluția pe blatul de sticlă și ștergeți. Aciditatea oțetului ajută la eliminarea grăsimii. Puteți utiliza acest amestec pentru curățarea și dezinfectarea de zi cu zi a bucătăriei.

8. Bicarbonat de sodiu și lămâie Lămâile au caracteristici acide ce dizolvă grăsimile naturale, iar bicarbonatul de sodiu are proprietăți antibacteriene. Praful de copt conține particule extrem de fine care ajută la îndepărtarea petelor, dar este suficient de blând pentru a nu zgâria sticla.

Pur și simplu presărați o mână de praf de copt pe o plită de sticlă. Apoi frecați suprafața folosind o felie de lămâie. Ștergeți zona cu o cârpă umedă pentru a îndepărta resturile de particule de praf de copt și pulpa de lămâie.

Vizualizari: 1384

Stefan Dobre

de Stefan Dobre

Administrație
Telefon:
0724 605 815

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus