Marţi,
25.01.2022
Cer Senin
Acum
-15°C

Containere, în loc de corturi la Urgențe. Era frig și nu se putea măsura temperatura oamenilor

Containere, în loc de corturi la Urgențe. Era frig și nu se putea măsura temperatura oamenilor

Cortul ridicat în regim de urgență în curtea Spitalului Clinic Județean, pentru a funcționa ca punct de triere în contextul crizei provocate de coronavirus a fost strâns și schimbat cu containere. Motivul: era prea frig afară, termometrele cu care se măsura temperatura oamenilor dădeau erori, iar personalul risca să se îmbolnăvească. ”Inițial, am avut amplasat un cort, însă temperatura de afară nu ne permite că avem rezultate fidele ale temperaturii. Aparatele puteau să dea eroare, plus că puneam în pericol sănătatea angajaților care stăteau acolo și făceau trierea”, a explicat președinta Consiliului Județean, Daniela Cîmpean, într-o emisiune Turnul Sfatului TV.

Cîmpean a precizat că spitalul sibian a fost pregătit pentru a evita situații de răspândire a virusului printre pacienți și cadre medicale. În plus, s-au constituit câte trei echipe de personal, pentru a face față situațiilor în regim de 24 de ore. ”Este esențial să avem o continuitate de acțiune în spital, nu să ne infectăm cu toții și apoi să închidem spitalul. (...) E nevoie să avem o triere epidemiologică atât a personalului, cât și a pacienților. Intrarea în spital nu se mai face pe toate căile de acces, prin care să făcea până acum, ci prin UPU și prin ginecologie. La intrarea în spital s-a asigurat trierea pacienților, testarea lor epidemiologică prin amplasarea unor containere înainte de intrarea în UPU. Acolo toți pacienții și aparținătorii care intră în spital li se ia temperatura, după care intră în spital”, a explicat Daniela Cîmpean.

Alin Bratu

de Alin Bratu

Politic
Telefon:
0745 590 991

alin[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus