În timp ce necesarul de echipamente medicale întocmit de autoritățile locale este de ordinul a zeci și sute de mii de bucăți, alocările venite de la nivel central sunt de ordinul a zeci și sute.
Consiliul Județean a lansat în cursul zilei de marți platforma #Solidari pentru Sibiu, unde – pe lângă informațiile despre donații și achizițiile lansate, de exemplu - sunt centralizate și datele referitoare la necesarul de materiale ale spitalelor și medicilor de familie din județ. Secțiunea ”Necesar instituțional și alocări” de pe platforma lansată de CJ Sibiu include două categorii: una cu necesarul de materiale medicale și dezinfectanți pentru spitale, ambulanță, medici de familie, DSP și primării și alta cu alocările de materiale achiziționate și distribuite de către Ministerul Sănătății.
În prima categorie, cea aferentă necesarului, sunt centralizate atât cerințele Spitalului clinic județean de urgență Sibiu, Spitalului TBC, celui de Pediatrie, celui Militar de Urgență din Sibiu, celui municipal din Mediaș, celui orășenesc din Cisnădie, cât și cele ale Ambulanței, primăriilor și cele ale Unității de Asistență medico-socială din Sibiu. Datele centralizate de la aceste instituții, indică faptul că la nivelul județului Sibiu ar fi nevoie de 102.810 perechi de mănuși (din care la Județean, TBC și Mediaș câte 20.000) și peste 164.000 de măști chirurgicale (în acest caz Județeanul și Pediatria au cele mai mari nevoie, de câte 50.000 în cazul fiecărei unități medicale).
Platforma Solidari pentru Sibiu poate fi accesată la adresa solidaripentrusibiu.cjsibiu.roLista dotărilor necesare enumeră și peste 12.000 de combinezoane (5.000 la Județean și Pediatrie și 1.000 la TBC), peste 2.500 de ochelari de protecție (din care, cei mai mulți, adică 1.000, sunt ceruți de Pediatrie) și peste 10.000 de viziere. În acest caz, al vizierelor, cele mai multe sunt solicitate de către Spitalul Județean – 10.000 de perechi.
Necesarul de măști cu un înalt grad protecție (FFFP2 sau 3) este de 20.000, dintre care 10.000 la Spitalul Județean și câte 3.000 la Pediatrie și Spitalul Militar.
Lista dotărilor necesare publicate de CJ Sibiu include și halate impermeabile (peste 21.000), șorțuri impermeabile (11.500 de bucăți), capeline (peste 12.000), mănuși lungi de latex (peste 76.500) sau cagule (peste 10.000, toate cerute de Spitalul județean).
Iar alocările...
În tabelul în care sunt enumerate materialele achiziționate de Ministerul Sănătății pentru unitățile sanitare din județul Sibiu, cantitățile – spre diferență de necesar – sunt exprimate în zeci, sute și, în câteva cazuri, mii de bucăți. Spre exemplu, numărul măști cu grad înalt de protecție (FFP2 sau FFP3) alocate Sibiului din achizițiile lansate la nivel național este de 2.160 (raportat la necesarul de 20.000. Sau numărul combinezoanelor trimise până acum la Sibiu este de 1.697 (raportat la necesarul estimat la peste 12.000).Necesar completat din donații
Platforma lansată de CJ Sibiu include și donațiile realizate până acum, precum și achizițiile lansate la nivel local din banii donați. Din aceste date rezultă, de exemplu, că au fost livrate până acum 1.200 de combinezoane, 1.000 de mănuși, 800 de măști FFP2, 30 de viziere și ecrane de protecție, 8.000 de măști chirurgicale și așa mai departe. Aceste date sunt publicate pe măsura finalizării achizițiilor, nefiind deocamdată centralizate pe categorii de materiale. Printre aceste achiziții mai sunt enumerate și cele în curs de livrare, cum ar fi opt paturi ATI, opt aparate de ventilație de înaltă performanță sau opt monitoare de funcții f=vitale cu modul ATI.Transparență
”Facem astfel mai transparent răspunsul la nevoile celor care luptă contra cronometru împotriva răspândirii virusului, precum și acțiunile civice pornite de oameni extraordinari din proprie inițiativă. Suntem recunoscători că mii de sibieni și sute de companii au devenit solidari pentru a limita epidemia. Mulțumesc tuturor voluntarilor, companiilor și instituțiilor care s-au implicat activ în acțiuni de combatere și limitare a efectelor COVID-19. Va fi nevoie și mai departe de implicarea fiecăruia dintre noi!”, declară Daniela Cîmpean, președinta Consiliului Județean Sibiu, într-un comunicat de presă remis redacției Turnul Sfatului.”Puteți contacta #SolidariPentruSibiu prin telefon la numărul 0786 887 589 precum și prin e-mail, la adresa [email protected]”, comunicat CJ SibiuPotrivit comunicatului, platforma este una de ”informare, comunicare și acțiune, inițiată de Consiliul Județean Sibiu pentru situația de criză cu care ne confruntăm, situație generată de răspândirea COVID-19”. ”Folosind #SolidariPentruSibiu poți face o propunere, poți oferi o donație, poți semnala o nevoie stringentă sau o situație umanitară în care ar trebui intervenit de îndată. Platforma include informații oficiale, situația fondurilor direcționate către spital și modul în care ele se utilizează, centralizarea nevoilor identificate la nivelul județului Sibiu și inițiativele comunitare active în județ”, se mai arată în respectivul comunicat.
Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).
Tag-uri: Spitalul Județean , Consiliul Judetean Sibiu , Spitalul Militar , Turnul Sfatului , Consiliului Județean Sibiu , acte necesare , Consiliul Județean , Daniela Cîmpean , masti , Ministerul Sănătății , Pentru Sibiu , Bulevardul Spitalelor , Platforma Solidari , combinezoane
Vizualizari: 4751
Ultimele comentarii
Acum 8 ore
Noi noi
Acum 8 ore
Noi noi
Acum 9 ore
Unul
Acum 9 ore
Unul
Acum 9 ore
Omul invizibil