Marţi,
16.04.2024
Partial Noros
Acum
16°C

Video Lotul de autostradă Sibiu – Boița: ”constructorul a mobilizat deja un număr însemnat de utilaje”

Video Lotul de autostradă Sibiu – Boița: ”constructorul a mobilizat deja un număr însemnat de utilaje”

Reprezentanții Companiei de administrare a infrastructurii rutiere au dat publicității o serie de imagini filmate pe șantierul lotului de autostradă dintre Sibiu și Boița, pentru care ordinul de începere a lucrărilor a fost emis în cursul zilei de luni, 30 martie.

”După doar 4 zile de la deschiderea șantierului avansul este deja vizibil pe șantierul Lotului de autostradă Sibiu - Boița. Constructorul a mobilizat deja un număr însemnat de utilaje pe traseu iar astăzi începe forajul coloanelor care vor susține un pod precum și operațiunea de betonare a primelor podețe”, este mesajul care însoțește imaginile date publicității în cursul zilei de vineri.

Trei ani este termenul în care Porr Construct, companie cu acționariat austriac, trebuie să finalizeze un lot din prima secțiune a autostrăzii Sibiu – Pitești, adică aproximativ 13 km de autostradă. Proiectarea și execuția autostrăzii în discuție face obiectul unui contract în valoare de 612,6 milioane de lei, fără TVA, semnat în aprilie 2019 (echivalentul a 129 milioane Euro fără TVA, având un cost/ km de 9,7 milioane euro fără TVA).

De amintit faptul că secțiunea I a autostrăzii Sibiu – Pitești măsoară 14,15 km lungime, dar în prezentul contract semnat cu Porr Construct SRL au fost cuprinși doar 13,17 km (de unde și numele ”lot 1 al secțiunii I”). Restul de 0,98 km din secțiunea I fac obiectul unei licitații separate, ce urmează a fi lansată, cel mai probabil, împreună cu cea de proiectare și execuție a secțiunii II (Boița – Cornetu).

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații, Administrație
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

4 comentarii

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Sibian

Acum 4 ani

Bovinele de la drumuri încă nu au virat banii pe terenurile respective dar au dat liber constructorilor sa înceapă lucrările. Stat de cocos... Si guvernanti așijderea. PNL neputincioși și PSD-iști smanglitori. Nu vrem legătura rapida cu Bucureștiul ne ajunge cea cu Budapesta.
Raspunde

...

Acum 4 ani

Unde este videoul menționat în titlu Traian Deleanu? A fost șters de autor?
Raspunde

Un român

Acum 4 ani

Sa speram ca va rezista mai bine ca Sibiu-Sebes, dar sincer ma indoiesc, mai ales ca stim ce lucrari de mântuială fac unii... a se vedea subcontractorii.
Raspunde

Hermann stadt

Acum 4 ani

13km in 3ani?! Pe bune?In alte țări cu adevărat civilizate,in trei ani făceau o rețea de autostrazi și noi ne mândrim cu 13km.Serios,unde găsiți constructorii și termenele astea?
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus