Marţi,
05.07.2022
Ploi Scurte
Acum
21°C

Peste 500 de firme din Sibiu au trimis angajații în șomaj. Takata ultima pe listă

Peste 500 de firme din Sibiu au trimis angajații în șomaj. Takata ultima pe listă

La o săptămână după ce Guvernul României a anunțat condițiile și procedurile pentru trimiterea angajaților în șomaj, AJOFM centralizează peste 500 de firme și companii care au depus dosarele.

Reprezentanții Agenției Județene pentru Ocuparea Forței de Muncă Sibiu au explicat pentru Turnul Sfatului că ritmul de lucru este unul foarte intens în continuare și că solicitările pentru șomaj sosesc în continuu pe adresele instituției.

”Ieri aveam înregistrați un număr de 520 de angajatori din tot județul Sibiu, care au depus solicitări de șomaj pentru peste 4400 de persoane. Cifrele sunt dinamice și situația evoluează de la o oră la alta”, a declarat Dana Radu, putătorul de cuvânt al AJOFM Sibiu.
În paralel, ultimul mare angajator sibian care începând de ieri a închis temporar fabrica este Takata din Zona Industrială Vest, care anul trecut număra peste 2000 de angajați.

Sursele Turnul Sfatului spun că închiderea ar putea fi legată și de decesul tânărului de 27 de ani din Turnișor, descoperit bolnav de coronavirus la câteva zile după anunțul morții. Acesta ar fi intrat în contact cu cel puțin o persoană care lucrează la Takata.

În acest caz ancheta nu este efectuată de Inspectoratul de Poliție al Județului Sibiu, ci de Direcția de Sănătate Publică Sibiu, care are în desfășurare o amplă anchetă epidemiologică.

Contactați de reporterul Turnul Sfatului, reprezentanții DSP au spus că pe acest subiect nu doresc să facă declarații, singurii abilitați să ofere informații fiind reprezentanții Instituției Prefectului. Aceștia au confirmat ancheta, fără a lămuri prea multe detalii.

”În cazul persoanei de 27 de ani, decedata, Direcția de Sănătate Publica a demarat o ancheta epidemiologică. În acest moment ancheta este în desfășurare. Mai multe informații vor fi oferite după finalizarea anchetei”, a declarat Andreea Ștefan, purtătorul de cuvânt al Prefecturii Sibiu.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Stefan Dobre

de Stefan Dobre

Administrație
Telefon:
0724 605 815

Comentarii

3 comentarii

petre

Acum 2 ani

domnilor jurnalisti...."Takata" nu se mai numeste "Takata" de ceva vreme. Greu cu documentarea si mentinerea informatiilor la zi.
Raspunde

Horbotă salbatica

Acum 2 ani

Asta-I ca in cazul magazinului din centru, unii inca mai cumpara de la Floaşu. ... Nu m-ar mira sa vad un grup de initiativa care sa il sustina in alegeri pe Generalul Averescu. ..... Ca o concluzie : NISTE REPETENȚI !
Raspunde

Frica falimentului

Acum 2 ani

Oare ce mare angajator privat mai functioneaza in Sibiu? Astia cred ca trebuie sustinuti, cei care n-au clacat. Dar mai avem asa ceva?
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus